Vuosaaren VPK:n kuulumisia

Vuosaaren VPK:n toimintaa on rajoittanut maaliskuun puolivälin jälkeen koronaviruksen torjuntaan liittyvät rajoitukset. Koulutustoiminta siirtyi etäyhteyksien avulla tapahtuvaksi ja ainoastaan hälytystehtävät sekä pakolliset kaluston huolto- ja ylläpitotoiminnot suoritettiin paloasemalla.

Kesän aikana koronasta johtuvia rajoituksia on voitu jonkin verran purkaa. Kuitenkin vierailut paloasemalla tai operatiivisissa yksiköissä ovat edelleen kiellettyjä. Kaikessa toiminnassa on noudatettu ohjeita hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä.

Kesän aikana palokunnan alus RHE648 on saanut uutta väritystä sekä merenkulkujärjestelmiin on tehty päivityksiä. Tätä kirjoittaessa työt ovat vielä kesken, mutta valmistuvat piakkoin.

Helsinkiläiset sopimuspalokunnat suorittavat vuorotellen pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikön tukena eläinpelastuspäivystystä. Vuosaaren VPK:lle osui päivystysvuoro juhannusviikolle. Tehtäviä viikon aikana kertyi ennätykselliset 53 kappaletta. Suurin osa tehtävistä koski lintuja, mutta mukaan mahtui myös nisäkkäitä jäniksestä kotikissaan. Seuraavan kerran palokunnalla on eläinpelastuspäivystys syys–lokakuun vaihteessa.

Palokunta oli turvaamassa scoottauksen SM-kilpailuja elokuun alussa Leppävaarassa ensiapuvalmiudella. Pieniä paikkauksia tulikin tehtyä useita, muuten kilpailijat välttyivät suuremmilta kolhuilta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Elokuun alussa palokunta oli mukana yhdessä muutaman muun helsinkiläisen sopimuspalokunnan kanssa järjestämässä Kaartin jääkärirykmentin varusmiehille alkusammutuskoulutusta. Palokunta järjestää alkusammutuskoulutusta myös esimerkiksi taloyhtiöille pihatalkoiden yhteyteen. Koulutus on tilaajalle maksutonta.

Palokunnan normaali koulutustoiminta viikkoharjoitusten muodossa käynnistyi elokuun puolivälissä. Miehistöosaston harjoituksia on viikoittain torstai-iltaisin. Aiheita on vaihtelevasti aina eläinten pelastuksesta vaarallisiin aineisiin.

Syksyn saapuessa ja iltojen pimetessä on hyvä muistuttaa kodin paloturvallisuudesta. Kynttilöiden polttaminen luo tunnelmaa, mutta siihen liittyy myös tulipaloriski. Muistattehan polttaa kynttilöitä palamattomalla alustalla ja aina valvottuna. Kannattaa myös harkita oikeiden kynttilöiden käyttämisen sijaan led-kynttilöitä, tällöin riski on huomattavasti pienempi.

Oletko harkinnut uutta harrastusta? Uusia jäseniä voidaan ottaa mukaan toimintaan. Palokunta tarjoaa maksuttoman koulutuksen sekä varusteet. Normaali kunto riittää. Lisätietoja osoitteesta www.vuosaarenvpk.fi/palokuntaan

Teksti: Jussi Sahlberg, palokunnan varapäällikkö