Puistopolun oppilaita palkittiin kirjoituskilpailussa

Väinämöinen, Mäinämöinen ja Zäinämöinen -kirjan kansi.

Väinämöinen, Mäinämöinen ja Zäinämöinen -kirjan kansi.

Väinämöinen, Mäinämöinen ja Zäinämöinen on KalevalaFest-kirjoituskilpailun parhaimmistosta koottu itämerensuomalainen eepos. Valekalevalassa seikkailevat tutut hahmot uudella twistillä. Kirjassa törmäät puhuvaan miekkaan, itkevään koivuun, munaan tai tutustut lapseen lattialla, joka kuulee kaiken, näkee kaiken ja tietää kaiken.

Puistopolun peruskoulun toimittajat haastattelivat kahta taideilmaisun luokkaa käyvää oppilasta, joiden tarinat valittiin kirjaan ja lisäksi palkittiin viiden parhaan kirjoituksen mukana.

Anna ja Mehar, miltä teistä tuntuu, kun pääsitte viiden parhaan joukkoon Valekalevalan kirjoituskilpailussa?

– Se oli yllättävää, koska alussa luulin, että kyseessä on vain koulun kirjoitelma, mutta sitten sain kuulla että olin yksi Suomen viidestä voittajasta, Anna miettii.

– Tämä on minulle ihan uusi juttu, kun koko Suomi voi ostaa kirjan, jossa minun nimeni lukee. Oli upeaa päästä top 5 -listalle! iloitsee Mehar.

3.–6.-luokkalaisille suunnattuun Valekalevala-kirjoituskilpailuun osallistui 186 teosta ympäri Suomea. Kirjaan valittiin 48 parasta kirjoitelmaa, kuvittajia oli 36. Näistä 48 kirjoituksesta 8 on Vuosaaren Puistopolun peruskoulun taideilmaisun oppilailta.

Kirjaa myydään kirjakaupoissa nimellä Väinämöinen, Mäinämöinen ja Zäinämöinen, ja sen on kustantanut Teos. Kirjan ovat toimittaneet kirjailija-ohjaaja Juha Hurme, kuvataiteilija Kati Rapia, runoilija Miira Luhtavaara ja dramaturgi Elli Salo. Valekalevalakisa on osa Juha Hurmeen ja muusikko Tuomari Nurmion aloittamaa KalevalaFest-hanketta.

Toimittajat: Gina, Daria ja Pinja, Puistopolun peruskoulun 6B