Biolämpölaitoksen työmaa jälleen käyntiin – ei uusia koronatartuntoja

Koronavirustartunnat biolämpölaitostyömaalla pysäyttivät rakennustyöt Vuosaaressa.

Helenin biolämpölaitostyömaa.

Helenin Vuosaaren biolämpölaitoksen työmaalla todettiin tammikuun lopussa koronatartuntaketju, yhteensä löydettiin seitsemän tartuntaa urakoitsijoiden palveluksessa olevilla henkilöillä. Työmaa pidettiin sekä osittain että kokonaan suljettuna, kunnes voitiin varmistaa turvallinen työskentely ilman jatkotartuntoja. Työmaa on nyt käynnistetty uudelleen ja työt jatkuvat normaalisti koronaohjeistukset huomioiden.

Vuosaareen rakennettavan biolämpölaitoksen työmaalla työskentelee tällä hetkellä työntekijöitä maanrakennustöihin ja perustusten rakentamiseen liittyen. Keskiviikkona 27.1.2021 yhdellä työmaalla työskennelleellä, urakoitsijan palveluksessa olevalla henkilöllä todettiin koronatartunta. Koronavarautumissuunnitelman mukaisesti alue, jolla tartunnan saanut henkilö oli työskennellyt, tyhjennettiin välittömästi, kaikki yhteiset tilat desinfioitiin ja työmaalta poistettu henkilöstö testattiin koronaviruksen varalta.

Työmaa pidettiin suljettuna, kunnes alueella voitiin varmistaa turvallinen työskentely ilman jatkotartuntoja. Kaikki työmaalla työskennelleet henkilöt testattiin ennen työmaalle palaamista. Työmaa toimii tällä hetkellä normaalisti ja alueella noudatetaan jälleen koronavarautumissuunnitelman mukaisia toimia koronariskin minimoiseksi.

– Hyvä ennakointi ja kattavat varautumissuunnitelmat varmistavat meille selkeät toimintatavat myös poikkeustilanteissa. Onneksi saimme pysäytettyä tartuntaketjun laajemman leviämisen ripeän reagoinnin ansiosta, sanoo Helenin tuotannosta ja omaisuudesta vastaava johtaja Timo Aaltonen.

Vuosaaren biolämpölaitoksen rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2020 ja laitos on tavoitteena saada tuotantokäyttöön lämmityskaudelle 2022–2023.