Merilahden peruskoulussa siirrytään poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin

Koulut on suljettu, kuvassa Merilahden peruskoulun rakennus.

Merilahden peruskoulun rakennus Kallahdennniementien toimipisteessä.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen teki perusopetuslain perusteella päätöksen siirtymisestä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin Merilahden peruskoulussa keskusteltuaan koulun rehtorin sekä sosiaali- ja terveystoimialan epidemiologisen toiminnan kanssa. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt koskevat vuosiluokkien 4 sekä 7–9 oppilaita ja ovat voimassa 1.–5.3.2021.

Merilahden peruskoulussa on ollut 14 vahvistettua koronatartuntaa ja useita altistuksia oppilaiden ja opettajien keskuudessa. Koulussa on oppilaita yhteensä 830, joista nyt etäopetukseen siirtyy 340 oppilasta.

Päätös etäopetukseen siirtymisestä varmistaa opetuksen turvallisen sujumisen. Helsingin kouluissa on kerrattu erilaisten digitaalisten oppimisympäristöjen osaamista ja tehty valmisteluja mahdolliseen etäopetukseen siirtymisestä. Koulu toimittaa huoltajille tarkemmat ohjeet Wilman kautta.

Koulun muiden vuosiluokkien sekä erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat jatkavat koululla lähiopetuksessa. Etäopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat koululla porrastetun aikataulun mukaisesti. Karanteenissa oleville oppilaille on varattu ruokapaketit.