Kommentti: Vuosaaren keskustassa vaanii pysäköintiongelma

Kauppakeskus Columbuksen päätös pysäköintiajan rajoittamisesta on täysin ymmärrettävä. Yritys pitää huolen asiakkaidensa parkkipaikkojen riittävyydestä. Vuosaaren keskustan pysäköinnin järjestelyt ja pysäköinnin toimivuus ovat puolestaan kaupungin toimivallan ja vastuun piirissä.

Jokainen Kahvikorttelista parkkipaikkaa hakenut on varmasti törmännyt samaan ongelmaan: parkkipaikkoja ei hevin löydy, vaikka kiertäisi moneen kertaan Gustav Pauligin kadun, Leikosaarentien ja Kahvipavunkujan korttelin. Ja kesäisin supersuositun Aurinkolahden uimarannan imu on niin valtava, että autoja pysäköidään asukkaiden riesaksi yksityisille pihoille, nurmikoille ja puistoihin. Aurinkoisina kesäpäivinä parkkipaikat metroasemalta aina uimarannalle saakka ovat tukossa.

Uuden ns. pilvenpiirtäjäkorttelin valmistuminen Aromikujan alueelle tulee pahentamaan tilanteen entisestään. Orastava ongelma ei poistu ajatuksella, että keskustasta tulee käveltävä ja pyöräiltävä, eikä autoja tulevaisuudessa enää käytetä. Kaunis ajatus, mutta se ei – valitettavasti – pidä paikkaansa.

Vuosaaren keskustassa parkkipaikkoja tarvitsevat asukkaiden, liikkeiden asiakkaiden ja täällä vierailevien lisäksi myös metron liityntäliikenteen käyttäjät. Hieman ironisoiden: lähdetäänkö parkkitilojen mitoituksessa siitä, ettei täältä Vuosaaresta ole aamuisin töihin lähtijöitä?

Vuosaaren keskusta-alueen suunnittelu on vielä työn alla. Asiaan voidaan ja pitää siis vaikuttaa juuri nyt.

Eero Honkanen