Ihan tavallinen vuosaarelainen: Merikorttikujalle juurtunut Merituuli Nylund on Vuosaari-fani

Merituuli Nylund, 26, Merikorttikuja

Merikorttikujalla asuva seniorihoitaja Merituuli Nylund, 26, on vanhempainvapaalla, sylissä Iris-vauva.

Merikorttikujalla asuva seniorihoitaja Merituuli Nylund, 26, on vanhempainvapaalla, sylissä Iris-vauva.

Kuinka kauan ja missä olet asunut Vuosaaressa?
– Olen asunut Vuosaaressa noin 20 vuotta. Olen asunut samassa taloyhtiössä Merikorttikujalla, vain vaihtanut huoneistoa elämäntilanteiden muuttuessa. Asun ja viihdyn Vuosaaren ”vanhalla puolella”.

Missä muualla kuin Vuosaaressa olet asunut, miksi olet muuttanut Vuosaareen?
– Olen asunut Mellunmäessä lapsena, mutta viettänyt silloinkin paljon aikaa Vuosaaressa. Olen päättänyt asua täällä, koska minusta tämä paikka on tosi ihana.

Oletko käynyt kouluja tai työskennellyt Vuosaaressa?
– Yläasteen kävin ”Valkoisessa” Koukkusaarentiellä, ja se oli ja on tosi hyvä koulu.

En ole työskennellyt Vuosaaressa, mutta työmatkani on miellyttävän lyhyt.

Kerro itsestäsi.
– Olen sosiaalinen ja aktiivinen ihminen, joka tykkää seurustella ihmisten kanssa. Asun vauvan, aviomiehen, koiran ja kahden kissan kanssa. Vietän paljon aikaa perheen kanssa, erityisesti isovanhempieni kanssa, jotka asuvat naapurissa. Eläimiä hoidan mielelläni.

Elämässäni olen ehtinyt jo toteuttaa paljon unelmia, kuten vapaaehtoisen asepalveluksen, moottoripyörämatkan Nordkappiin ja ostanut Mersun. Tärkein unelmani toteutui viitisen kuukautta sitten, kun Iris-tyttömme syntyi.

Odotan vielä paljon tulevaisuudelta ja pyrin iloitsemaan asioista joita minulla on. Suoritin kaksoistutkinnon ja valmistuin ylioppilaaksi sekä lähihoitajaksi vuonna 2013. Työskentelen iäkkäiden ihmisten parissa. Tällä hetkellä hoidan pikkuista kotona.

Mitä olet harrastanut Vuosaaressa?
– Melkein kaikkea mitä ihminen voi harrastaa, mutta enimmäkseen runojen kirjoittamista, uintia, lenkkeilyä ja on muutama marjakin tullut pakkaseen poimittua.

Mikä on parasta Vuosaaressa?
– Täällä on tosi paljon hyvää. Mainitsisin tärkeimpinä: luonto, meri ja yhteisöllisyys. Vuosaaressa on kaikki lähellä.

Onko Vuosaaressa jotain huonoa?
– Olen niin Vuosaari-fani, että ainut huono on se, kun pois muuttaneet ystäväni kuittailevat, etten pääse pois Vuosaaresta ikinä. Tosin monet heistäkin kaipaavat jo takaisin…

Mikä on suosikkipaikkasi Vuosaaressa?
– Suosikkipaikkani on salainen. Voin kertoa, että toisella sijalla on uimahalli ja kolmannella Horisontti-näköalapaikka sataman takana.

Mikä on mieleisin muistosi Vuosaaresta?
– En osaa nimetä tiettyä, täällä on tapahtunut niin paljon kivoja asioita. Monet muistoista liittyy vahvasti lapsuuden ja nuoruuden huolettomiin kesäpäiviin meren rannalla.

Aikuisena olin kerran Uutelan kärjessä koiran kanssa, kun kevät herätti luonnon eloon ja aurinko jo lämmitti kasvoja, siitä tuli tosi hyvä fiilis.

Mitä ajattelet koronatilanteesta, miten se on vaikuttanut elämääsi? Entä onko siitä seurannut jotain positiivista elämääsi?
– Tilanne on vaikuttanut paljon. On täytynyt olla varovainen, ei vain itsensä takia vaan suojellakseen muita. Erityistä huolta kannan hoitajien ja iäkkäiden ihmisten jaksamisesta. Positiivisena asiana olen huomannut, että monet ihmiset pitävät yhtä, uskovat parempaan ja monet ovat löytäneet energiaa luonnosta.

Haastattelu ja kuva: Antti Honkanen