Lisää tornitaloja Vuosaaren keskustaan

As. Oy Helsingin Hyperion sijaitsee osoitteessa Vuotie 47.

As. Oy Helsingin Hyperion sijaitsee osoitteessa Vuotie 47. Havainnekuva: B&M Architects

Skanska ja Union Investment Real Estate ovat sopineet 216 vuokra-asunnon toteuttamisesta Vuosaaren keskustaan. Hankkeen kokonaisarvo on noin 74 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakkasopimuksen arvo on noin 47 miljoonaa euroa. 

Tornitalo rakentuu kauppakeskus Columbuksen läheisyyteen osoitteeseen Vuotie 47. As. Oy Helsingin Hyperion -nimiseen yhtiöön tulee erikokoisia asuntoja, joissa jokaisessa on viherhuone ja korkeat ikkunat, jotka tuovat asuntoihin valoa. Asukkailla on käytössään ylimmän kerroksen kolme saunaosastoa ja kerhotilaa sekä iso terassi.

Kohteen arkkitehtuuri muodostuu muun muassa julkisivun sandwich-elementtien käsittelyllä kuparinsävyiseksi, mikä tuo rakennukselle metallimaisen hohdon. Viereiselle tontille rakentuvasta Delfiiniparkki-pysäköintihallista on varattu pysäköintipaikkoja asukkaille.

– Olen tyytyväinen, että pitkän kehitystyön tulos konkretisoituu ja rakentaminen pääsee alkamaan. Skanskan osuus Vuosaaren keskustan asuinkorttelista kattaa kaksi tornitaloa, joista Hyperion on ensimmäinen. Toisen tornitalon rakentaminen käynnistyy alustavan arvion mukaan myöhemmin tänä vuonna, kertoo hankekehitysjohtaja Tuomas Vaarasalo Skanskalta.

Hyperionin suunnittelussa on huomioitu ympäristönäkökulmat, ja kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta. Kohde on A-energialuokkaa, ja energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja ovat muun muassa katon ja julkisivun aurinkopaneelit sekä jäteveden lämmöntalteenotto.

Hyperionin rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2021, ja sen odotetaan valmistuvan kesällä 2023. As. Oy Helsingin Hyperion on Union Investment Real Estaten hallinnoiman Unilmmo: Deutschland -rahaston ensimmäinen asuntokohde Pohjoismaissa. 

Vuosaaren keskustan alueelle rakennetaan parhaillaan useita asuintaloja eri yritysten toimesta. Alueella tulee myös lukuisia tornitaloja.