Suuri vene karille – 6 evakuoitiin

Pelastuslaitos puomitti turmaveneen.  Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Pelastuslaitos puomitti turmaveneen. Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Suomenlahden merivartiosto kertoi viikon 23/2021 viikkotiedotteessaan Vuosaaren edustalla tapahtuneesta karilleajosta. Merivartiosto evakuoi lauantaina 12.6. kuusi ihmistä, joista kaksi oli lapsia, karille ajaneesta 10-metrisestä moottoriveneestä. Turmaveneestä oltiin yhteydessä merivartiostoon kello 15 aikoihin, kun se oli ajanut karille ja alkanut täyttyä vedestä. Veneestä ei osattu antaa tarkkoja paikkatietoja, joten haveristia ohjeistettiin käyttämään käsisoihtua paikan löytämiseksi. Lopulta miehistö ampui hätäraketin, jonka avulla vene saatiin paikannettua.

Veneen omat pumput eivät riittäneet pinnalla pitämiseksi, joten alus upposi Merivartioston veneyksikön suorittaman evakuoinnin jälkeen. Henkilövahingoilta vältyttiin, ja veneen päällikköä epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

Karille ajanut vene kiepsahti lopulta ylösalaisin tapahtumapaikalle. Vene jäi osittain pinnalle väylän viereen. Helsingin pelastuslaitos puomitti veneen ympäristövahinkojen estämiseksi.

Suomenlahden merivartiosto muistuttaa, että reittisuunnittelu ja jatkuvaan paikanmääritykseen perustuva navigointi ovat olennainen osa turvallista merimatkaa. Oma suunniteltu reitti ja arvioitu liikkumisaika merellä on syytä kertoa omille läheisille ennen merelle lähtöä. Alkoholi ja vesillä liikkuminen eivät kuulu yhteen.