Kaupunginvaltuuston päätös: Rastilan leirintäaluetta tulee kehittää matkailukäytössä

Helsingin kaupunginvaltuusto teki Rastilan leirintäalueen säilymisen kannalta myönteisen päätöksen kokouksessaan 15.6., kun se asettui vuosaarelaisvaltuutettu Nuutti Hyttisen (ps.) asian uudelleen käsittelyä vaativan palautuksen kannalle. Hyttisen tekemä ehdotus hyväksyttiin valtuustossa äänin 42–38. Valtuuston hyväksymässä palautusehdotuksessa todetaan:

”Kaupunginvaltuusto katsoo, että Rastilan leirintäalueen säilyminen on tärkeää Helsingin matkailun kannalta. Leirintäalue sijaitsee erittäin hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä ja mahdollistaa ekologisen matkailun Helsingissä: leirintäalueelta pääsee kaikkialle Helsinkiin kohtuullisessa ajassa käyttämällä metroa ja muita joukkoliikennevälineitä. Korvaavaa paikkaa, joka mahdollistaisi leirintäalueen käyttäjien yhteydet kaupungin eri osiin joukkoliikenteeseen tukeutuen, ei ole leirintäalueelle osoitettavissa. Tästä syystä kaupunginvaltuusto palauttaa asian valmisteltavaksi tavoitteella, että leirintäaluetta tulee jatkossakin kehittää matkailukäytössä.”