FC Viikinkien P17-pojille futsalin SM-hopeaa

Välierässä FC Viikingit voitti HauPa:n 19–5 (9–2).

Välierässä FC Viikingit voitti HauPa:n 19–5 (9–2). Kuva: Jouni Pihlaja

FC Viikinkien B-pojat pelasivat viikonloppuna 28.–29.8. futsalin SM-mitaleista Tampereella. Intensiivisen ja mielenkiintoisen viikonlopun lopputulemana oli kirkas hopeamitali.

Pojat ovat pelanneet kaudesta 2017–2018 ylimmällä sarjatasolla 37 futsalottelua, joista saldona 34 voittoa ja kaksi tasapeliä. Ensimmäinen tappio tuli vasta viime viikonloppuna  futsalin ikäluokan hallitsevan Suomen mestarin Ylöjärven Ilveksen toimesta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

FC Viikinkien B P17 -joukkue ylsi hienosti hopealle Tampereella pidetyissä futsalin SM-lopputurnauksessa. Loppuottelussa Ylöjärven Ilves kaatoi vuosaarelaiset selvin 9–0-lukemin. Kuva: Jouni Pihlaja

FC Viikinkien B P17 -joukkue ylsi hienosti hopealle Tampereella pidetyissä futsalin SM-lopputurnauksessa. Loppuottelussa Ylöjärven Ilves kaatoi vuosaarelaiset selvin 9–0-lukemin. Kuva: Jouni Pihlaja

Suorituksen arvoa lisää se, että futsal on poikien talvikaudella pelaama sivulaji. Siinä pojat saavat paineetta pitää hauskaa, toteuttaa itseään ja kehittää luovuuttaan. Joukkueen runko on ollut pitkään yhdessä ja kaveriporukan voimakas vuorovaikutus näkyy myös kentällä. Tämän totesi myös Suomen U19-poikien maajoukkuevalmentaja Jani Paananen, joka oli katsastamassa pelaajia mahdollisia tulevaisuuden U19-maajoukkuetapahtumia varten. Mahdollisia yhteydenottoja on luvassa Viikkari-pelaajillekin.

Huikeassa joukkueessa pelasivat Hugo Råstedt (mv), Oliver Välipakka (mv), Aleksi Alatalo, Samuel Vuohtoniemi, Tuukka Vaara, Sampo Båsk, Kasper Välke, Elias Weckström, Julius Weckström, Jooa Saukkonen, Luka Heiskanen ja Dmitry Deshkevich.

Teksti: Jan Weckström, poikien päävalmentaja