FC Viikinkien akatemiajoukkuetta aletaan kasata – valmennuspäällikkö Nucciolla mielessä muitakin uudistuksia

FC Viikinkien valmennuspäällikkö Roberto Nucciolla on monipuolinen historia suomalaisessa jalkapallossa: hän on muun muassa toiminut Futuran valmennuspäällikkönä, Gnistanin urheilutoimenjohtajana sekä valmentanut miesten Kakkosessa ja Ykkösessä.

FC Viikinkien valmennuspäällikkö Roberto Nucciolla on monipuolinen historia suomalaisessa jalkapallossa: hän on muun muassa toiminut Futuran valmennuspäällikkönä, Gnistanin urheilutoimenjohtajana sekä valmentanut miesten Kakkosessa ja Ykkösessä. Kuva: Eero Honkanen

Roberto Nuccio on ehtinyt sopeutua hyvin jalkapalloseura FC Viikinkien 20 joukkueen ja noin 700 pelaajan valmennuspäällikon työhönsä kahdeksan kuukauden aikana. Seuran merkittävin uudistus on marraskuussa alkava akatemiajoukkuetoiminta.

Monta vuotta synnyinmaassaan Italiassa valmentaneen Nuccion mukaan FC Viikingit perustaa ensimmäisen akatemiajoukkueen vuonna 2011 syntyneille pojille, koska seura haluaa tarjota erinomaisen pelaajapolun myös tavoitteellisille itähelsinkiläisille kilpapelaajille. Tämä tarkoittaa ammattilaisten vetämiä harjoituksia motivoituneille lapsille. Mallia on haettu Suomen lisäksi muun muassa Italiasta, Espanjasta ja Englannista, joissa akatemiatoiminnalla on pitkä historia. FC Viikinkien tavoitteena on kuitenkin luoda juuri Suomeen ja Vuosaareen suunniteltu omanlaisensa akatemiamalli.

– Aloitamme akatemiajoukkueen 2011 syntyneistä, jonka jälkeen ensi vuonna vuorossa ovat 2012 syntyneet ja sitä seuraavana vuonna 2013 syntyneet. Akatemia siis kasvaa joka vuosi uudella ikäluokalla. Akatemiajoukkueeseen valitaan try outien kautta vain 16 pelaajaa, koska haluamme, että valmennuksen laatu on erinomaista. Muutenkin pienten lasten kanssa on parempi, jos ryhmät ovat pieniä, Roberto Nuccio kertoo.

Lokakuussa viikolla 41 FC Viikingit järjestää kaikille tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneille 2011 syntyneille pojille avoimen try out -tilaisuuden. Viikolla 43 järjestettävälle toiselle kierrokselle kutsutaan pelaajat, jotka ovat menestyneet parhaiten avoimessa try outissa. Lopullisista valinnoista ilmoitetaan heti kutsuttujen pelaajien karsintatilaisuuden jälkeen pelaajille ja heidän huoltajilleen. Näyttötilaisuuksissa käytetään try out -lomakearviointia, joka tehdään jokaiselle pelaajalle.

Akatemiajoukkueen organisaatiossa on mukana esimerkiksi kolme ammattivalmentajaa, fysiovalmentaja, kaksi joukkueenjohtajaa ja huoltajat. Seurassa on jo laadittu akatemian budjettia, koska akatemiatoiminnasta ei haluta liian kallista pelaajille.

– Meillä on myös kontaktit muutamaan tuntemaamme sekä luottamaamme pelaaja-agenttiin, jotka mahdollistavat akatemian yhteistyön eri eurooppalaisten ammattilaisseurojen kanssa. Tämä yhteistyö voi johtaa vaikkapa turnaus-, leiri- ja try out -matkoihin eri puolille Eurooppaa, Roberto Nuccio sanoo.

Valmennusuudistuksia ja seurayhteistyötä

Valmennuspäällikkö Nucciolla on muitakin seuraa koskevia uudistuksia mielessä. Yksi merkittävä muutos koskee valmennusta: vuosaarelaisseura pyrkii siihen etteivät pelaajien vanhemmat olisi enää omien lastensa joukkueiden vastuuvalmentajia. FC Viikingit pyrkii lisäämään ammattivalmentajien määrää seurassa tavoitteenaan nostaa jokaisen harjoituksen laatua.

Tekeillä on lisäksi sopimus yhden ammattilaisseuran kanssa, jotta FC Viikingit pystyisi jäsenseurana hyödyntämään esimerkiksi ammattilaisseuran valmennusmetodeja. Nuccion mukaan tulevat uudistukset on suunniteltu palvelemaan niin seuran kilpa- kuin harrastepelaajiakin.

– FC Viikinkien tavoitteena  on antaa mahdollisuus kaikille pelaajille harrastaa jalkapalloa omalla tasollaan, Roberto Nuccio linjaa.

Haastattelu: Antti Honkanen

Viikkareiden jalkapallotuloksia

Naisten Kolmonen

Eteläinen, alkusarja, sarjataulukko

EPS 33
HIFK 25
Valtti 21
JäPS 20
Gnistan 18
FC Loviisa 15
MPS 13
EBK/2 10
FC Viikingit 10
LoPa 6
Kasiysi 6
Kasiysi/Hiki 3

Miesten Kolmonen

Tiistaina 31.8. pelasi FC Viikinkien jalkapallon miesten edustusjoukkue Töölön tekonurmella FC FINNKURD:ia vastaan miesten Kolmosta. Viikingit jäi jalkoihin 6–0-loppulukemin kauden viimeisessä alkusarjan pelissä.

Viikinkien pelit jatkuvat vielä lohko B:n alasarjassa. Seuraava kotipeli on lauantaina 18.9. Heteniityn nurmella kello 15 vastassa silloin KoiPS.

Miesten Kolmonen, Eteläinen, lohko B, ala, sarjataulukko

HIFK/2 17
PuiU 14
KoiPS 13
SAPA/3 8
FC Viikingit 7
FC Espoo/2 0

Miesten Nelonen

FC Viikingit S.P.C sai torstaina 3.9. Kartanolle vieraita Kurvista. Pisteet jäivät kotiin Viikinkien korjattua voiton 2–1-loppulukemin. Viikinkien maalit tekivät Aleksi Wikström ja Julius Remes.

Seuraavaksi oli vuorossa vieraspeli HerTo:a vastaan, sekin Kartanolla sunnuntaina 5.9. Viikingit voitti pelin niukasti 1–2. Maalit teki Manu Bosompen ja Christoffer Nyberg.

Viikinkien Nelosen pelit jatkuvat vielä alkusarjan jälkeen lohko 3:n yläsarjassa. Seuraava kotipeli on torstaina 16.9. kello 20.20 Kartanon tekonurmi 2:lla. Vastus ei ole vielä tiedossa.

Miesten Nelonen, Eteläinen, lohko 3, ylä, sarjataulukko

FC  Viikingit/S.C.P 0
3/II 0
3/III 0
Kurvin Vauhti 0
Ponnistus 0
3/VI 0