46 kiloa marihuanaa johti vankeusrangaistuksiin

Kolme miestä tuomittiin syyskuun puolivälissä ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeistä huumausainerikoksista, joissa tuotiin Vuosaaren sataman kautta Suomeen 46 kiloa marihuanaa toukokuussa 2021.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan yksi tekijöistä toi huumeet maahan rahtialuksella olleella ajoneuvoyhdistelmällä ja kuljetti ne Espoon Ämmässuolle. Espoossa kaksi muuta tekijää antoivat tuojalle 120 000 euroa vastineeksi huumeista. Yksi tekijä oli poliisin seurannassa, joten huumelasti narautettiin kiinni lähes verekseltään Espoon Suomenojalla hetki huumekaupan jälkeen.

Käräjäoikeuden mukaan vastaanottanut mieskaksikko kuljetti marihuanaa ja piti sitä hallussaan aikomuksenaan välittää tai myydä sitä eteenpäin.

Kaksi tekijää tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen, yksi sai kolme vuotta ja neljä kuukautta vankeutta. Rikoshyötynä saadut rahat tuomittiin takavarikoitaviksi tekijöiltä. Tuomiosta voi valittaa, sillä se ei ole vielä lainvoimainen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.fi.