Mystiikkaa Mustavuoressa

I’m So Here -esityksen visuaalinen suunnittelija Anna Uschanov. Kuva: Markus Luukkonen

I’m So Here -esityksen visuaalinen suunnittelija Anna Uschanov. Kuva: Markus Luukkonen

Story Sharing Universum -projektin tarinakävely I’m So Here part II – The Forest Cave esitettiin Mustavuoren metsissä ja luolilla 4.–12.9. Story Sharing Universum -ryhmän ideoimiin esityksiin oli myös katsojilla mahdollisuus osallistua.

I’m So Here oli kolmiosainen esityskokonaisuus, jonka yksi keskeisistä teemoista oli identiteetti tulokkaan näkökulmasta. Kuinka minut on otettu vastaan siinä yhteiskunnassa, jonne muutin tai pakenin, ja miten se on vaikuttanut minuun? Mitä kannan mukanani taustastani ja miten olen muuttunut uudessa kulttuurissa ja kuka minusta sitten on tullut?

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Mustavuoren maagisissa metsissä ja luolastoissa tehtiin 4.–12.9. mystisiä tarinakävelyjä. Kuva: Diego James

Mustavuoren maagisissa metsissä ja luolastoissa tehtiin 4.–12.9. mystisiä tarinakävelyjä. Kuva: Diego James

I’m So Here kutsui kokonaisvaltaiseen kokemukseen perinteisen teatterin seinien ulkopuolella. Esitykset koostuivat paikkakohtaisista tarinakävelyistä eri ympäristöissä Helsingissä. Yksi kohteista oli Mustavuori, sen metsät ja luolastot. Nämä ympäristöt vaikuttivat esitysten tunnelmiin ja veivät katsojan löytöretkelle ajassa ja paikassa. Esitetyt tekstit perustuivat työryhmän elämäntarinoihin.

Mustavuoren tarinakävelyillä teemoina olivat luola, metsä, nuotio, juuret, esi-isät ja haamut. Tuotanto oli Story Sharing Universum ja Teatteritalo Universumin.

 Kuvassa I’m So Here -esityksen muusikkovieras Robin DeWan. Lisää Mustavuoren tarinakävelyistä sivulla 9. Kuva: Diego James

Kuvassa I’m So Here -esityksen muusikkovieras Robin DeWan. Lisää Mustavuoren tarinakävelyistä sivulla 9. Kuva: Diego James