Vuorannasta hoitokoti

Vuoranta.

Vuoranta havainnekuvassa.

Ramsinniemessä pitkään tyhjillään olleeseen Alkon entiseen koulutuskeskus Vuorantaan rakennetaan ikäihmisten hoitokoti. Remontin jälkeen taloon muuttaa Vuosaaressakin toimiva Hoitokoti Päiväkumpu. Yksi sen toimipisteistä toimii nykyisin Merikorttikujalla.

Huonoon kuntoon päässeen Vuorannan saneeraustyö on mittava. Kohteen kehittämisestä vastaa Guud Invest ja sen omistaa Evli Pankin hoivakiinteistörahasto Evli Healthcare I. Remontti on jo käynnistetty sisäpuolen purkutöillä kesällä 2021. Uusi hoitokoti aloittaa toimintansa Vuorannassa alkuvuodesta 2023. Kohteeseen tulee 31 tehostetun palveluasumisen asukashuonetta ja 12 asuntoa palveluasumisen asiakkaille.

Alkon koulutuskeskus aloitti tiloissa toimintansa vuonna 1970, ja sen toiminta jatkui vuosituhannen vaihteeseen saakka. Jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien kiinteistön hotellitoimintaa operoi Sodexho, ja kiinteistö jatkoi toimintaansa hotellina vuoteen 2010 saakka. Vuosina 2015−2016 tilat toimivat vastaanottokeskuksena. Alkuvuodesta 2021 Vuoranta siirtyi takaisin suomalaisomistukseen.