FC Viikinkien 2012 syntyneille pojille turnausmenestystä

Vesileppis Cupin iloiset voittajat.

Vesileppis Cupin iloiset voittajat.

FC Viikinkien 2012 syntyneiden P9-kilpajoukkue on osallistunut aktiivisesti kauden aikana jalkapallon kutsuturnauksiin, menestystäkin on tullut.

4.–5.9 pelattiin vuosittain järjestettävä HJK Cup, joka on kansainvälinen nuorten akatemiatason jalkapalloturnaus. Viikkareiden 2012 syntyneet pojat voittivat lauantaina 4.9. alkulohkossa SJK:n 1–0 ja KuPS:n 4–0. Koska turnausisäntä HJK:lle tuli 7–0-tappio, oli Viikkarit alkulohkossaan kakkonen ja varmisti paikkansa kahdeksan parhaan joukossa.

Ensimmäisessä jatkopelissä sunnuntaina 5.9. vastaan asettui Tunl (Turun nappulaliiga), jonka Vuosaaren soturit voittivat 3–2 ja selvittivät tiensä neljän parhaan joukkueen joukkoon. Välierässä HJK vei vuosaarelaisia lukemin 6–0. Pronssipelin vei nimiinsä tamperelainen Ilves 4–0, joten FC Viikingit jäi turnauksessa neljänneksi – mikä sekin on hieno suoritus kovatasoisessa kilpailussa. Turnausvoiton vei lopulta HJK, joka jätti RCDE Javi Puadon hopealle.

18.–19.9. lähtivät vuosaarelaispojat Kuopion KuPS:n kutsuturnaus Vesileppis Cupiin Leppävirralle. Viikonlopun ensimmäinen peli pelattiin oikealla nurmella, mikä aiheutti tekonurmikenttiin tottuneille pelaajille hieman hämmennystä. Viikinkien peli ei kulkenut suunnitellusti ja tuloksena oli 1–1-tasapeli Komeetat Jupiterin kanssa. Päivän toinen peli sujui jo paremmin, pelaajat ottivat kentän sekä pallon haltuun – tuloksena oli 6–0-voitto Parikkalan Urheilijoista. Lauantain 18.9. viimeisen pelin vastustajaksi asteli Joensuun Jippo, jonka Viikkarit kaatoi vahvan esityksen päätteeksi 0–4.

Päivän pelien jälkeen joukkue suuntasi rentoutumaan kylpylään ja keilaamaan.

Sunnuntaiaamuna 19.9. pelattiin viimeinen alkulohkon ottelu, jossa vastaan asteli KuPS Musta. Matsi oli hyvin tasainen, mutta hyvällä peliasenteella vuosaarelaiset rypistivät 2–0-voiton ja varmistivat lohkovoiton sekä finaalipaikan.

Finaalipelin vastustajaksi asteli kuopiolaisten KuPS Keltainen. Ilmassa oli aistittavissa jännittynyttä tunnelmaa läpi erittäin tasaisen ottelun. Juuri ennen loppuvihellystä Viikkarit onnistui tekemään vastahyökkäyksen päätteeksi 2–1-voittomaalin. Viiden turnauspelin saldoksi tuli yksi tasapeli ja neljä voittoa maalierolla 15–2. Kultajuhlissa vastuuvalmentaja Rami Nummista ei viety perinteisesti vaatteet päällä suihkuun, vaan vuosaarelaisjoukkue sai yhdessä heittää hänet täysissä tamineissa hyppytornista kylmään Kallaveteen.

Viikinki Cup Kartanolla

2012 syntyneiden FC Viikinkien poikien kilpajoukkueen kauden seuraava turnaus on Kartanon tekonurmikentillä (Pallokuja 4) ensi kertaa pelattava Viikinki Cup 2.–3.10. Viikonlopun kutsuturnaukseen tulee vieraita muun muassa Oulusta, Turusta ja Kuopiosta.

Viikinki Cupissa paremmuutta mitellään 2011 ja 2012 syntyneiden poikien sarjoissa. Pelit pelataan lauantaina ja sunnuntaina kello 9–16 välillä. Kentän laidalla katsojia katsojia palvelee buffetti.