Myös Vuosaarta koskevia ehdotuksia meni läpi OmaStadissa

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadin lokakuisessa äänestyksessä sadoista ehdotuksista mieleisensä. Toteutukseen äänestettiin 75 ehdotusta. Kaikkiaan kertyi 47 064 ääntä.

– OmaStadin äänestys oli tälläkin kertaa oivallinen osoitus siitä, että helsinkiläiset haluavat kehittää elinympäristöään ja kaikkien meidän yhteistä Helsinkiämme. OmaStadi on hieno tapa kuunnella kaupunkilaisia, tehdä toivottuja uudistuksia sekä luoda jotain aivan uutta. Jokainen kehitysehdotus ja ehdotuksille annettu ääni vie meitä kohti parempaa kaupunkia, sanoo Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

Pormestari vahvistaa OmaStadin äänestystuloksen, jonka jälkeen äänestyksen tulos on hyväksytty. Ehdotusten toteuttaminen alkaa vuoden 2022 aikana. Omastadi.hel.fi-palvelussa voi seurata vuoden 2022 kuluessa suunnitelmien toteutuksen valmistelua ja etenemistä.

Unelmien Helsinki tehdään yhdessä

– Tämän syksyn äänestyksessä havaittiin, että äänestäjät olivat sankoin joukoin liikkeellä varsinkin oman suurpiirinsä asioita edistämässä. Myös monet koko Helsinkiä koskettavat ehdotukset saivat ääniä. Näyttää siltä, että OmaStadi on tullut monille tutuksi ja sitä kautta osataan jo sujuvasti osallistua yhteiseen kehittämiseen, kertoo kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadin verkkosivuilla ja OmaStadin äänestyspisteissä ajalla 6.10.–28.10.2021. Äänestysprosentti oli 8,1.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

Helsingin yhteisessä toteutuslistassa ääniharava 7 044 äänellä oli budjetiltaan 50 000 euron ehdotus Tarpeeksi siistejä roskiksia, joissa on tumppiosa.

Itäinen-toteutuslista, budjetti: 1 275 370 €

Laiduntavatko lehmät ja lampaat jatkossa Uutelan maisemissa? Kuvassa Miina Äkkijyrkän lehmiä aikoinaan Uutelassa.

Laiduntavatko lehmät ja lampaat jatkossa Uutelan maisemissa? Kuvassa Miina Äkkijyrkän lehmiä aikoinaan Uutelassa.