Tunnetko Vuosaaren kesäteatterin?

Lähiviikkoina on mahdollista vastata kyselytutkimukseen, jolla Vuosaaren kesäteatterin tuottajaharjoittelija Oskari Räsänen selvittää Vuosaaren kesäteatterin eli Kesiksen tunnettuutta Vuosaaressa ja Helsingissä. Selvitystyö on tärkeää kesäteatterin toiminnan kehittämiseksi.

Vuosaaren kesäteatteri, kuten muutkin teatterit, on kärsinyt koronapandemian takia toiminnan yllättävästä keskeytymisestä.

– Seuraavan näytelmän piti olla Katja Krohnin komedia ”Iso Paha Susi”, mutta jouduttuamme lykkäämään tuotantoa kolmatta kertaa, päätettiin hallituksessa katsoa tilannetta kokonaan uudelleen ensi vuoden alussa. Näytelmän lykkääminen on poikkeus säännöstä, Vuosaaren kesäteatterin Anna Vuopala kertoo.

Vuosaaren kesäteatterin 14 toimintavuoden aikana on kesän näytelmä vain kerran jäänyt tekemättä. Näytelmän toteutuminen on aina iso asia, koska mikään askel ”Kesiksessä” ei ole automaattinen tai itsestään selvä. Toteutuminen edellyttää usean vapaaehtoisen sitoutumista ja näkemystä siitä, miten pieni kesäteatteri saadaan näkymään ja kuulumaan keskisuurta kaupunkia vastaavan yleisön arjessa.

– Meillä on ollut vakituinen esityspaikkaa Aurinkolahden Villa Lill Kallvikissa, minne vannoutuneimmat fanit ovat kyllä löytäneet perille – ilman tienviittaakin. Mutta koko Vuosaaren kokoiselle yleisölle teatteri voi olla jopa tuntematon. Selvityksen tulokset jännittävät! Kyselyyn voi vastata somekanavien kautta ja se lähetetään myös yhdistyksen jäsenille, Vuopala sanoo.

Jo vuodesta 2009 asti on ollut käynnissä projekti parempien tilojen hankkimiseksi Vuosaaresta. Jopa kelluva teatterilava oli jossain vaiheessa esillä ideana.

– Ehkei sittenkään, toteaa Vuosaaren kesäteatterin joka paikan höylänä tunnettu puheenjohtaja Anna Vuopala hymyillen.

Nyt Kesiksen toiminta kuitenkin avataan ja uusi vuosi tulee sisältämään kesänäytelmän ja muitakin mielenkiintoisia tilaisuuksia.

– Haluamme lisää jäseniä mukaan harrastamaan aktiivisesti teatteria, joten tervetuloa Vuosaaren kesäteatterin pikkujouluihin 24.11. kello 18 Villa Lill Kallvikiin (Juhannusruusunkuja 5)! Ilmoittauduthan etukäteen lähettämällä viestin osoitteeseen vuosaaren
kesateatteriyhdistys@gmail.com, Vuopala sanoo.