Nordsjön kartanolla arkeologisia koekaivauksia

Tutkijat Stefanie Kramp (vas.) ja Tuija Väisänen tekivät kaivauksia Nordsjön kartanon pihapiirissä maanantaina 15.11. Entisen kartanon jäänteistä ei ainakaan tuolloin ollut löytynyt merkkejä.

Tutkijat Stefanie Kramp (vas.) ja Tuija Väisänen tekivät kaivauksia Nordsjön kartanon pihapiirissä maanantaina 15.11. Entisen kartanon jäänteistä ei ainakaan tuolloin ollut löytynyt merkkejä. Kuva: Eero Honkanen

Nordsjön kartanolla tehdään arkeologisia koekaivauksia marraskuussa. Koetutkimuksilla pyritään selvittämään historiallisen kylänpaikan säilyneisyys, rajaus ja luonne. Mikäli kiinnostavia kulttuurisia kerrostumia löytyy koekaivausten yhteydessä, tehdään näistä erillisiä tutkimuksia tarpeen mukaan.

Nordsjön kartanon nykyinen päärakennus on peräisin 1800-luvulta, mutta kartanon historiallinen kylänpaikka on ollut sama 1600-luvulta asti. Entinen kartano on ilmeisesti sijainnut hieman eri paikassa.

Kartanolla tehdään arkeologiset tutkimukset, koska alueella on vireillä kaavamuutos. Kaavamuutoksessa Nordsjön kartanon tontin rajausta muutetaan, jotta kartanon toimintaan liittyvä ulko-oleskelu mahtuu tontin puolelle.