Nordsjön kartanolle löytyi uusi omistaja

Kartanoa ympäröi laaja kartanopuisto.

Kartanoa ympäröi laaja kartanopuisto.

Nordsjön kartanolle löytyi syyskuussa 2021 Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan järjestämässä huutokaupassa uusi omistaja. Ranskalainen kyläkauppa -nimellä tunnettu yritys perustaa kartanoon samantapaisen kaupan, jollainen sillä on jo Asikkalan Vääksyssä sekä Helsingin Haagassa.

– Tiloihin tulee ranskalainen, maaseutumainen kauppa ja kahvila-ravintola. Kaupassa myynnissä tulee olemaan esimerkiksi elintarvikkeita, vaatteita ja sisustustavaroita, yrittäjä Riikka-Maria Lemminki kertoo.

Lemminkin mukaan mitään valtavaa remonttia ei kartanossa tarvitse tehdä.

– Lähinnä se on maalausta ja teknisiä korjauksia. Meillä on aiempaa kokemusta vastaavanlaisten kohteiden remontoimisesta. Toimenpiteiden tulee tietysti olla talon henkeen sopivia. Olemme myös keskustelleet kaupungin kanssa bed & breakfast -majoituksen aloittamisesta myöhemmin kartanon tiloissa, Lemminki toteaa.

Ranskalainen kyläkauppa on saavuttanut jo laajempaakin mainetta Vääksyssä. Vuosaaressa toiminnan pitäisi käynnistyä vuoden 2022 alussa.