Walk in -terapia auttaa nuoria ilman ajanvarausta

Kirkko Helsingissä on tarjonnut tammikuusta lähtien 16–29-vuotiaille walk in -terapiaa nuorten mielen hyvinvoinnin tueksi. Nuori pääsee ammattilaisen juttusille ilman ajanvarausta ja lähetettä. Palvelu on maksutonta. Se on avoinna maanantaisin kello 12–18 Matteuksenkirkon Varustamolla Itäkeskuksessa. 

Nuori päättää itse keskustelunaiheet ja on aktiivinen toimija. 

– Keskustelut voivat liittyä esimerkiksi yksinäisyyteen, ahdistukseen, perhetilanteeseen, päihteiden käyttöön ja hengellisyyteen. Samoin sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymykset mietityttävät monia, kuvailee erityisnuorisotyönohjaaja, psykoterapeutti Henna-Mari Kettusaari Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyön keskus Snellusta. 

Käynnille voi tulla myös yhdessä oman kumppanin kanssa. Walk in -terapia voi olla yksi mahdollisuus ulkopuolisuuden ehkäisyyn eli siihen, että kukaan ei jää yksin. Helposti saavutettava walk in -terapia on maksutonta ja perustuu ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmään. 

– Nuoren kanssa keskustelevat tehtävään koulutetut ammattilaiset, jotka keskittyvät keskustelunaiheen rajaamiseen ja nuoren voimavarojen löytämiseen, Kettusaari kertoo.

Apua saa nimettömänä, ja se on pääosin kertaluontoista. Halutessaan voi toki tulla juttelemaan uudelleen. Kokemuksesta tiedetään, että kertakin voi auttaa eteenpäin.

Kirkon walk in -terapia käynnistyi viime vuonna Tampereen Vanhalla kirkolla. Helsingissä palvelua on saatavissa ennakolta ilmoitettuina aikoina myös ruotsiksi ja englanniksi.

Maksutonta walk in -terapiaa 16–29-vuotiaille maanantaisin kello 12–18 Matteuksenkirkon Varustamolla, Turunlinnantie 3, Itäkeskus. Käynti Turunlinnantien ja Olavinlinnantien kulmauksesta, Matteuksenkirkon Varustamon ovi.