Uutinen vuosien takaa: Uusia kerhoja Vuosaaren nuorille – toimintaa myös varttuneemmille

Uutinen vuosien takaa -palstalla julkaistaan Vuosaari-lehden vanhoja uutisia.

Tämä uutinen julkaistiin Vuosaari-lehdessä 5.11.1965, joka oli Vuosaari-lehden historian ensimmäinen numero. Tuon numeron näköisversio on luettavissa täällä.

Tyttöjen musiikkikerholaisia. Tunnistaako joku itsensä kuvasta?

Tyttöjen musiikkikerholaisia. Tunnistaako joku itsensä kuvasta? Kuva: Vuosaari-lehden arkisto

Vuosaaren Urheilu- ja askarteluseuran toimesta on nuorisotyö nyt saatu käyntiin laajalla rintamalla. Tällä hetkellä toiminnan piirissä on poikia ja tyttöjä kolmisen sataa sekä nuoria, yli 14-ikäisiä, toista sataa. He toimivat lennokki-, puutyö-, mosaiikki-, laulu-, leikki-, radio-, musiikki-, näytelmä-, urheilu-, valokuvaus- ja filmikerhoissa. Osa kerhoista potee vielä ohjaajapulaa, mutta pulma on par’aikaa ratkeamassa myönteisesti. Toiminnalle on Vuosaaren yhteiskoulu tarjonnut suojansa. Lisää kerhoja on suunnitteilla.

Myös aikuisille on tarkoitus järjestää omat mahdollisuutensa. Naisten käsityökerho toimii jo nyt, samoin näytelmä-, posliinin maalaus- ja filmikerho. Tulossa on teknillinen sekä kirjallisuuskerho. Osa nuorten vaativimmista työmuodoista yhdistynee aikuisten vastaaviin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Nyrkkeilykerhoa kävi sparraamassa muun muassa olympiakultamitalisti Sten Suvio, ja jalkapallotoimintaa käynnisteltiin Kai Pahlmanin opein.       Kuvat: Vuosaari-lehden arkisto

Nyrkkeilykerhoa kävi sparraamassa muun muassa olympiakultamitalisti Sten Suvio, ja jalkapallotoimintaa käynnisteltiin Kai Pahlmanin opein. Kuva: Vuosaari-lehden arkisto

Joka lauantai yhteiskoululla on suuri nuorisoilta yhteisen ohjelman merkeissä. Näitä iltoja on jo ollutkin. Niihin saavat osallistua yli 14-vuotiaat, ja niissä kevyemmän alkuohjelman jälkeen ilta päätetään vakavampaan sävyyn. Aikanaan tullaan järjestämään vierailuiltoja. Ohjaajakysymyksen järjestyttyä pitäisi jokaisella halukkaalla näiden näkymien valossa olla mahdollisuus löytää oma harrastusalansa Vuosaaressa. Seurakunnan, Asuntosäästäjien ja Vuosaari-säätiön yhteiset toimenpiteet ovat luoneet ja luomassa hyvää pohjaa toivottavasti yhä vain ripeästi laajenevalle työlle.

(Vuosaaren rakentaja maisteri Martti Ilveskorpi Asuntosäästäjät ry:n johdolla perusti 1960-luvun puolivälissä nopeasti kasvavan Vuosaaren harrastustoimintoja koordinoimaan Vuosaaren Urheilu- ja askarteluseuran. Se tuli kuitenkin nopeasti tarpeettomaksi, kun Vuosaareen alettiin perustaa kerhojen tilalle eri alojen erikoisseuroja ja yhdistyksiä.)