Sofia yllättää monipuolisuudellaan

Sofian uusi johtaja Leena Hoppania kulttuurikeskuksen ravintolassa, jonka ikkunoista avautuu upea maisema metsään ja merelle.

Sofian uusi johtaja Leena Hoppania kulttuurikeskuksen ravintolassa, jonka ikkunoista avautuu upea maisema metsään ja merelle.

Kulttuurikeskus ja kokoushotelli Sofia Kallvikinniemessä sai uuden johtajan maaliskuussa 2022, kun taloa vetämään tuli Joensuun kulttuurijohtajana toiminut Leena Hoppania. 

– Olin käynyt aiemminkin Sofiassa, joten paikka oli entuudestaan tuttu. Meri ja mahtavat maisemat tekevät kyllä joka kerta yhtä suuren vaikutuksen, espoolainen Hoppania huokaa.

Korona-aika oli raskas varsinkin majoitus- ja ravitsemusalalle. Rajoitusten jäätyä taakse Sofiassakin pusketaan nyt kohti kevättä entistä suuremmalla innolla.

Leena Hoppanialla on takanaan varsin monipuolinen työura. Hän on ollut vetämässä työ- ja elinkeinoministeriössä erilaisia luovien alojen hankkeita. Varsinkin musiikki ja muotoilu ovat taiteen maisteri Leena Hoppanian erikoisaloja. Oman tuotantoyhtiön kautta tutuiksi tulivat 2000-luvun alussa HIM- ja The Rasmus -yhtyeiden managerointiin osallistuminenkin.

Kulttuurikeskus Sofia on monipuolinen kokonaisuus. Se pitää sisällään hotellin, josta löytyy 24 kahden hengen huonetta sekä muutama suurempi perhehuone. Kokouskapasiteetti on laaja sisältäen 7 erilaista kokoustilaa aina 220-paikkaiseen auditorioon saakka. Sofiasta löytyy ravintola, sauna- ja takkatilat, 17-metrinen uima-allas, kesäaikaan myös rantasauna, liikuntahalli ja asuntojakin. Tiloja myös vuokrataan yksityistilaisuuksiin ja juhliin. Sofian omistaa Suomen ortodoksisen kulttuurikeskuksen säätiö, ja sen tiloissa on myös ortodoksinen kappeli.

Sofiassa järjestetään monenlaisia seminaareja sekä kokouksia. Esimerkiksi lauantaina 9.4. auditoriossa järjestetään kaikille avoin ja ilmainen Sodan kasvot -seminaari, johon osallistuvat ulkoministeri Pekka Haavisto, sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa, europarlamentaarikko Eero Heinäluoma ja isä Ambrosius. Tilaisuus on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen 7.4. mennessä osoitteeseen kulttuuri@sofia.fi

– Näen, että Sofia tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia erilaisten taide- ja kulttuuritapahtumien järjestämiseen. Meillä on pysyvien näyttelyiden lisäksi vaihtuvia taidenäyttelyitä. Esimerkiksi 1.4. aukeaa Viipurin Taiteilijaseuran näyttely ja 12.5. tulossa on Sakari Marilan nykytaidenäyttely. Yksi kehityskohteista on varmasti tällä hetkellä vähemmällä käytöllä oleva suuri liikuntahalli, Hoppania luettelee.

– Mukavaa olisi kehittää Sofiaa hieman Gumbostrandin taidekeskuksen suuntaan. Tarjolla olisi hengen- ja ruumiinravintoa, Hoppania kertoo suunnitelmista.

Sofian A-oikeuksin varustetussa ravintolassa on jälleen tarjolla lounasta. Kallvikinniemen kauniissa maisemissa ulkoilevien kannattaakin käydä ulkoilun lomassa tutustumassa buffetpöydän antimiin. Samalla voi nautiskella myös ravintolan ikkunoista avautuvista merimaisemista. Aulabaarissa voi pistäytyä vaikka kahvilla taidenäyttelyihin tutustuessaan.

– Kaikki vuosaarelaiset ovat tervetulleita tutustumaan Sofian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tullaan tutuiksi! Leena Hoppania toivottaa.

Yksi kommentti