Verkkotilaisuus Itä-Helsingin suunnitelmista

Mellunkylässä, Vartiokylässä ja Vuosaaressa on käynnissä lukuisia kaavoitus-, liikenne- ja rakennushankkeita. Niistä järjestetään verkkotilaisuus 11. toukokuuta kello 17–20. 

Tapahtuma alkaa yhteiskatsauksella Itä-Helsingin kaupunkisuunnitteluun ja liikenteeseen. Tämän jälkeen syvennytään ajankohtaisiin hankkeisiin Mellunkylän alueella. Vartiokylän asioista kuulet tauon jälkeen, ja illan lopuksi syvennytään Vuosaaren suunnitelmiin.

Illan aikana kuullaan muun muassa katsaukset alueiden kaavoitustilanteesta sekä liikenne- ja katusuunnittelusta. Tulevaisuudessa esimerkiksi Itäväylä voisi olla bulevardikatu ja sen ympäristö nykyistä tiiviimpää asuin-, virkistys- ja työpaikka-aluetta.

Lisäksi pääsee tutustumaan ajankohtaisiin kaavahankkeisiin, joihin asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa jättämällä mielipiteensä. 

Nähtävillä olevia hankkeita ovat muun muassa Vuotalon itäpuolelle suunniteltu Kulttuurikortteli, Vuosaaren pelastusaseman asemakaavamuutos sekä Länsimäentien eteläosan asemakaavamuutos, jossa alueelle suunnitellaan kerrostalokortteleita 2000 uudelle asukkaalle. Kaikki nähtävillä oleva aineisto löytyy kaupungin verkkosivuilta hel.fi/suunnitelmat

Koska asukastilaisuus järjestetään verkossa, siihen voi osallistua parhaiten sopivasta paikasta. Mukaan voi tulla koko illan ajaksi tai vain hetkeksi. Illan aikana on mahdollisuus kommentoida suunnitelmia ja esittää kysymyksiä tilaisuuden aiheista chatissa. Kaupungin asiantuntijat pyrkivät vastaamaan mahdollisimman moneen illan aikana esitettyyn kysymykseen.

Itähelsinkiläiset ovat voineet osallistua illan kulkuun jo etukäteen esittämällä kysymyksiään ja aihetoiveitaan Kerrokantasi-palvelussa. Asiantuntijat ottavat esityksissään huomioon ennakkoon esitetyt kommentit ja kysymykset.

Illasta tehdään tallenne, joka on katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Tallenne tekstitetään saavutettavaksi. Illan tarkka ohjelma, liittymislinkki sekä osallistumisohjeet: hel.fi/asukastilaisuudet Linjoille voi tulla varttia ennen tilaisuuden alkua eli kello 16.45 alkaen. Verkkotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.