Vielä on kesää jäljellä – Visit Vuosaari Weekend tulossa

Kun Mambasta tuttu lauluntekijä Tero Vaara astuu lavalle Vuosaaren Satamapäivä-tapahtumassa, niin yleisö voi laulaa täysin rinnoin Vielä on kesää jäljellä -hitin tahdissa. Viimeisiä hetkiä kesästä vietetään.

Mutta ei hätiä, illalla voi suunnata Kahvila Kampelan suuntaan ja seurata Tivoli Sariolan maailmanpyörästä Vuosaaren Venetsialaisten ilotulitusta. Silloin kesä on virallisesti taputeltu.

Hauskuus ei kuitenkaan lopu siihen. Sunnuntaina voi suunnata Rastilan Retkipäivä -tapahtumaan tutustumaan kaikkiin niihin mahdollisuuksiin, mitä ympäröivä luonto ja meri meille tarjoavat harrastusten ja liikunnan muodossa.

Visit Vuosaari Weekend tulee tänä vuonna entistä suurempana

Vuosaaren Satamapäivän suurimpia vetonauloja on perinteisesti ollut mahdollisuus tutustua suurin aluksiin, kuten Finnlinesin matkustajarahtilaivaan, Rajavartiolaitoksen Turvaan tai Alfons Håkansin hinaajaan. Tänä vuonna perheen pienimmät pääsevät tutustumaan myös ihkaoikeaan veturiin, paloautoon ja miehistönkuljetusvaunuun.

Venetsialaisissa tanssitaan Itä-Helsingin Yrittäjien perinteisissä lavatansseissa tangokuningas Amadeus Lundbergin tahdittamana ja Ivana Helsingin muotinäytöksessä catwalkilla astelevat paikalliset mallit. Ilmoittaudu mukaan!

Vuosaaren Satamapäivässä Ruusuniemen tapahtuma-alueella Vuosaaren purjehtijat opastavat purjehduksen saloihin ja veneilystä kiinnostuneita kiinnostaa varmasti myös W & W Marinin venenäyttely.

Rastilan Retkipäivän keskiössä on luonto ja retkeily, lähimatkailua unohtamatta. Luvassa on muun muassa lajikokeiluja, erätaitojen harjoittelua, metsärasteja, nuotiotarinoita ja puuhaa lapsille. Paikalla ovat myös Hutkon tilan retkilaamat ja -aasit ja ensimmäistä kertaa Retkikirppis. 

Kauppakeskus Columbuksessa on runsaasti ohjelmaa lauantaina, esimerkiksi puujalkahahmot esiintymässä, glitter-tatuointia, pelejä ja jättisaippuakupla-show. 

Kaikki viikonlopun tapahtumat ovat ilmaistapahtumia

Visit Vuosaari Weekendin kaikkiin päätapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtumien jotkut ohjelmat, huvilaitteet (Tivoli Sariola) tai extreme-retket saattavat kuitenkin olla maksullisia. Ajankohta on 26.–28.8.2022. Tarkemmat tiedot löydät Visit Vuosaaren ja tapahtumien Facebook- ja nettisivuilta.

Visit Vuosaari Weekend on paikallisten asukkaiden, yrittäjien, yritysten, yhdistysten, oppilaitosten ja harrasteseurojen yhteinen voimannäytös. Mukana menossa iso joukko tärkeitä yhteistyökumppaneita. 

Pekka Pirkkala, Visit Vuosaari