Vuosaarelaisväritteinen Susijengi hienosti 7:s EM-kisoissa

Shawn Huff on koripallopelaaja.

Vuosaarelaisen Shawn Huffin pelaajaura päättyi EM-kisoihin. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi

Suomen miesten koripallomaajoukkue eli ”Susijengi” eteni hienosti EM-puolivälieriin syyskuussa. Joukkueen EM-tie katkesi Berliinissä tiistaina 13.9. pelatussa ottelussa Espanjaa vastaan lukemin 100–90. Suomi laittoi maailmanrankingin kakkosmaan tiukille ja johti ottelua puoliväliin asti, kunnes Espanja paineli rutiinilla ohi voittaen lopulta koko EM-turnauksen.

Espanjaan vastaan kärsittyyn tappioon ja EM-kisojen seitsemänteen sijaan päättyi myös maajoukkuekapteeni, laitahyökkääjä Shawn Huffin mittava pelaajaura. Vuosaarelainen Huff ehti pelata urallaan 224 ottelua miesten maajoukkueessa ja nakuttaa niissä yhteensä 1 811 pistettä. Miesten maajoukkuedebyyttinsä Huff teki joulukuussa 2003.

– Päällimmäinen tunne tässä vaiheessa on kiitollisuus, että on saanut olla terve, on saanut olla mukana ja että on saanut pelata näin paljon. Ei pelkkiä lukuja katsomalla voi kukaan täysin ymmärtää, kuinka paljon ilon hetkiä ja kovia paikkoja joukkoon mahtuu, 38-vuotias Huff kertasi  uraansa Espanja-tappion jälkeen Suomen Koripalloliiton tiedotteessa.

Italiaan siirtynyt Jantunen Susijengin kulmakiviä

Vuosaarelaisuus ei onneksi haihdu maajoukkueessa Huffin lopettaessa uransa, sillä Vuosaaressa aikuiseksi varttunut hyökkääjä Mikael Jantunen, 22, on nykyisin yksi Susijengin kulmakivistä. Wartti Basketin kasvatti siirtyi kesällä mestaruuskauden jälkeen belgialaisen BC Oostenden riveistä Italian Serie A:n Trevisoon 2-vuotisella sopimuksella.

205-senttimetrinen Jantunen pelasi maajoukkueessa syyskuun EM-kisoissa sekä käynnissä olevissa MM-karsinnoissa, joissa Suomi lunasti jo elokuussa MM-kisapaikan Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa 2023 pelattaviin kisoihin. Susijengissä kesäkuussa 2018 debytoinut Jantunen on edustanut miesten maajoukkuetta 42 ottelussa tehden 312 pistettä.