Tieliikennetunnelissa pidettiin pelastusharjoitus 19.10.

Harjoituksessa ei ollut todellista, oikeaa tulipaloa. Harjoituksessa harjoiteltiin enemmän menetelmiä ja johtamista. Kuvat: Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Keskiviikkona 19.10. sataman viereisessä Vuosaaren tieliikennetunnelissa järjestettiin pelastusharjoitus, jossa harjoiteltiin pelastustoimintaa tunneliympäristössä. Lisäksi harjoituksen keskeinen tavoite oli harjoitella viranomaisyhteistyötä sekä eri toimijoiden omia kohdekohtaisia toimintaohjeita. Harjoituksen järjestelyissä olivat mukana Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen lisäksi Helsingin kaupunki, Helsingin poliisilaitos, Uudenmaan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, YIT ja Helsingin tieliikennekeskus. 

Väylävirasto on tehnyt opasvideon Youtubeen, kuinka tunnelissa tulee toimia tulipalon sattuessa. Animaatio sijoittuu Vuosaaren tunneliin ja on katsottavissa täällä.

Alla olevassa galleriassa voit katsoa Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen taltioimaa kuvasatoa harjoituksesta.