Kaupunginvaltuusto ei lämmennyt Vuosaaren terveysponsille

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 5.10. kahta Vuosaaren terveyspalveluita koskenutta toivomuspontta.

Vuosaarelaisvaltuutettu Maarit Vierunen (kok.) ehdotti toivomusponnessaan, että kaupunginvaltuusto edellyttää selvitettävän, miten terveysasemapalveluja voidaan parantaa Vuosaaren terveysasemalla ja yhtenä mahdollisena keinona tarkastellaan myös palvelujen ulkoistamista.

Kaupunginvaltuusto ei kuitenkaan äänestyksen jälkeen hyväksynyt Vierusen ehdottamaa toivomuspontta.

Vierusen ehdotusta kannatti 28 valtuutettua, vastusti 22 valtuutettua, tyhjää äänesti 26 valtuutettua ja 9 oli poissa. Tyhjää äänestäneiden joukossa olivat mm. vuosaarelaisvaltuutetut Ville Jalovaara (sd.), Shawn Huff (vihr.) ja Nuutti Hyttinen (ps.).

Vuosaarelaisvaltuutettu Ville Jalovaara (sd.) oli puolestaan jättänyt toivomusponnen, jossa kaupunginvaltuusto edellyttää selvitettävän mahdollisuutta parantaa Vuosaaren alueen terveyspalveluiden saatavuutta avaamalla Meri-Rastilaan ostoskeskuksen uudistamisen yhteydessä sosiaali- ja terveystoimen toimipiste.

Kaupunginvaltuusto ei kuitenkaan äänestyksen jälkeen hyväksynyt Jalovaaran ehdottamaa toivomuspontta.

Ponnen puolesta äänesti 27 valtuutettua, vastusti 11 valtuutettua, tyhjää äänesti 38 valtuutettua ja poissa oli 9 valtuutettua. Vastustavien joukossa oli vuosaarelaisvaltuutettu Maarit Vierunen (kok.), tyhjää äänestäneiden joukossa olivat vuosaarelaisvaltuutetut Shawn Huff (vihr.) ja Nuutti Hyttinen (ps.).