Taekwon-don SM-kisoista upea mitalisaalis Vuosaareen

Tuore Suomen mestari Heidi Sahlberg (vas).  Kuva: Joni Tuohimaa

Tuore Suomen mestari Heidi Sahlberg (vas).  Kuva: Joni Tuohimaa

Taekwon-don SM-kisat ja HelmiCup-kilpailut järjestettiin tänä vuonna 4.–5.2. Oulun seudulla Kempeleessä. Järjestelyistä vastasivat tällä kertaa Taekwon-Do Akatemia ry, Suomen ITF Taekwon-Do ry ja Kempeleen kunta. Tasokas kilpailuviikonloppu huipentui sunnuntaina pidettävään finaaligaalaan, johon sisältyi myös SM-mitalien jakotilaisuus. 

Kisoissa kilpailtiin mestaruuksista erilaisissa kilpailualueissa, kuten erikoistekniikoissa, otteluissa, näytösotteluissa ja voimamurskauksissa. Liikesarjoissa lisäjännitystä loi sääntöuudistus, jonka mukaan kilpailijat tekevät suorituksensa yksitellen eivätkä samaan aikaan vastustajan kanssa. 

Vuosaaresta kilpailuun osallistuivat Hosin Sul -taekwon-do -seuran Árpád Demeter, Heidi Sahlberg ja Mia Haakana sekä tuomarina Henrik Enqvist. 

– Uudet kisasäännöt kuulostivat alussa hieman oudoilta, mutta ne toimivatkin loppujen lopuksi aika hyvin, totesi Árpád Demeter.

Ja Demeterin sanoihin on uskomista, koskapa tuliaisina oli kultaa miesten liikesarjassa sekä hopeaa erikoistekniikoissa. 

– Olen tyytyväinen tuloksiini ja tästä onkin hyvä jatkaa treenaamista tulevia arvokisoja varten.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Arpad Demeterin suoritus miesten liikesarjassa oli kullan arvoinen. Kuva: Joni Tuohimaa

Arpad Demeterin suoritus miesten liikesarjassa oli kullan arvoinen. Kuva: Joni Tuohimaa

Heidi Sahlberg puolestaan voitti kultaa naisten liikesarjassa, mikä oli samalla hänen ensimmäinen Suomen mestaruutensa. Kilpailusuoritusten lisäksi Sahlberg toimi myös kisatuomarina. 

– Se on kivaa ja helpottaa myös omaa kilpailemista, kun näkee kilpailua tuomarin silmin eri tavalla. 

Mia Haakana on kisannut monia vuosia EM-kisoja myöten, ja seuraavat kisat ovat Ruotsin Göteborgissa maaliskuussa. Tällä kertaa kotiin tuomisina oli hopeaa naisten ottelussa, pronssia avoimessa ottelussa sekä hopeaa erikoistekniikoissa. Erityisen tyytyväinen Mia oli avoimen ottelusarjan pronssiin, koska taso sarjassa oli erittäin kova. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Näytösottelun taidonnäyte. Kuva: Joni Tuohimaa

Näytösottelun taidonnäyte. Kuva: Joni Tuohimaa

Taekwon-do on alun perin korealainen kamppailulaji, joka perustuu nopeisiin ja tehokkaisiin potkuihin ja iskuihin sekä liikesarjoihin. Laji on yksi maailman eniten harrastetuista kamppailulajeista, ja sillä on myös Suomessa aktiivinen harrastajakunta.  

Vuosaaressa toimiva vuonna 1994 perustettu Hosin Sul ITF taekwon-do -seura tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden harjoitella ja kilpailla lajissa, kehittää taitojaan ja osallistua yhteisölliseen toimintaan. Seura kuuluu Suomen ITF Taekwon-do -liittoon ja kansainväliseen ITF-liittoon.

Teksti: Eero Korhonen
Kuvat: Joni Tuohimaa