Taideseura esittelee Montussa toimintaansa

Akvarellikurssilaisia maalaustöissä Saseka-talon Montussa.

Akvarellikurssilaisia maalaustöissä Saseka-talon Montussa.

Itä-Helsingin Taideseuran kahden hiljaisemman toimintavuoden jälkeen mennyt loppuvuosi oli Saseka-talon (Kalkkihiekankuja 6) tiloissa Montussa varsin vauhdikas. Kurssit pyörivät taas täysillä koronan jälkeen. 

Kerhotalo Sasekan suurempi remontti sai rinnalleen talon alakerrassa sijaitsevan taideseuran tekemään myös suuria muutoksia. Seura luopui erillisestä varastosta, mikä johti taideluokan sisustuksen uusiin ratkaisuihin. Lopputuloksena keskeneräisten teosten, erilaisten taidetarvikkeiden ja materiaalien säilyttäminen onnistuu nyt luokassa. Samalla taiteen harjoittaminen ja ryhmien työskentelylle tarvittavat tilat pystyttiin säilyttämään ennallaan. Erityishuomiota kiinnitettiin siihen, ettei varaston yhdistäminen tilaan vaikuta ilmanlaatuun.  

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Akvarellikurssilaisia ja opettaja Elina Tammiranta-Summa.

Akvarellikurssilaisia ja opettaja Elina Tammiranta-Summa.

Taideluokka Monttu sopii nyt hyvin myös maalis- ja huhtikuulla järjestettävälle pop-up Sunnuntaisarjalle, jossa ryhmät esittelevät teoksiaan ja toimintaansa. Seuralla on viikoittaiset kurssit, joihin tänä kevätkautena sisältyvät öljy- ja akryylimaalaus, elävänmallin piirustus, kaksi pajamuotoista kurssia, joissa työskennellään vapaavalintaisilla tekniikoilla, Viiva ja väri -etä/lähikurssi, grafiikkaryhmä ja akvarellimaalaus. Opettajina toimivat ammattitaiteilijat, ohjausta on neljästä kymmeneen kertaa kaudessa kunkin kurssin tarpeen mukaan. Yksi viikonlopun pituinen lyhytkurssi kaudessa järjestetään myös, tänä keväänä se on temperatekniikkaan perehtyminen. Jäsenet esittelevät töitään sekä seuran vuosinäyttelyssä että monissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä eri puolilla Suomea.

Tuleva Sunnuntaisarja 1.3.–2.4. sunnuntaisin kello 12–15 on pienimuotoinen, viiden näyttelyn kimara monen ryhmän töistä Montussa, jonne toivotetaan tervetulleeksi vaikkapa päiväkävelyn merkeissä. 

Seuran kotisivuilla www.ihts.fi löytyy lisätietoa toiminnasta.

Teksti ja kuvat: Maila Niskanen-Kopio