Värinä ympärillä – monitaiteellinen taidenäyttely Villa Lill Kallvikissa

Mesmerised by the Blue Flower, 2023, sekatekniikka kankaalle, 160 x 110 cm, Anna Wilhelmus.

Mesmerised by the Blue Flower, 2023, sekatekniikka kankaalle, 160 x 110 cm, Anna Wilhelmus.

Vuosaaren taitelijatalo täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Värinä Ympärillä -projekti on yksi juhlavuoden tapahtumista, jota taiteilijatalon asukkaista koostuva Taiteen Vuoksi ry järjestää.

Taiteen Vuoksi ry toteutti Villa Lill Kallvikissa viime vuonna kaksi näyttelyä; Villan kevät- ja joulusalongin, joissa oli esillä useiden taiteilijatalon kuvataiteilijoiden teoksia. Molemmat näyttelyt saivat vuosaarelaiselta yleisöltä erittäin lämpimän vastaanoton. 

Tällä kertaa Villassa nähdään kuvataiteilija Anna Wilhelmuksen maalauksia. Näyttelyyn sisältyy yleisölle avoimia, ilmaisia tapahtumia, joissa taiteilijatalon eri alojen ammattitaiteilijat luovat suhdetta esillä oleviin teoksiin oman taiteenlajinsa kielellä. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus osallistua kolmeen vuorovaikutteiseen työpajaan/tapahtumaan.

– Kaikki tässä näyttelyssä mukana olevat maalaukset ovat syntyneet pitkän ajan kuluessa, siksi on hienoa saada kuulla ja nähdä, mitä teokseni herättävät eri alojen taiteilijoissa ja miten he sen ilmaisevat omalla taiteellaan, Anna Wilhelmus sanoo.   

Mukana tapahtumissa ovat taiteilijatalosta muusikot Mamba Assefa ja Hepa Halme, huilisti, runoilija Johanna Kärkkäinen, tanssija, koreografi Hanna Pajala-Assefa, kirjailija, dramaturgi Maria Peura sekä performanssitaiteilija Willem Wilhelmus. Lisäksi taiteilijavieraina ovat laulaja, näyttelijä Sam Huber ja huilisti Livia Schweizer.

– Erityisen lisän tapahtumaan tuo yleisön mahdollisuus kokeilla teosten katsomista ja kohtaamista yhdessä taiteilijoiden kanssa. Toivon, että kaikki tämä synnyttää hedelmällisiä kokemuksia ja kohtaamisia taiteen äärellä, inspiroi ja koskettaa. Mitään ei siis tarvitse osata tai tietää, utelias ja avoin asenne riittää. Lämpimästi tervetuloa, Anna Wilhelmus toivottaa.

Maalausnäyttelyyn liittyvät tapahtumat ja työpajat järjestetään seuraavasti:

* Pe 17.3. klo 17.30–18  Hepa Halme ja Livia Schweizer, Flutopia: puhallinsoittimet.

* La 18.3. klo 14–16 Maria Peuran työpaja, jossa kirjoitetaan teosten inspiroimana kirjailijan kanssa.

* Su 19.3. klo 14–15 Johanna Kärkkäinen: Maalauksen sanoin, lausutuin sävelin. Yhteisöllinen ja vuorovaikutteinen tapahtuma teosten äärellä, jossa yleisö pääsee osallistumaan teoksen syntyyn. 

* Pe 24.3. klo 18 alkaen Mamba Assefa ja Sam Huber: ääni-improvisaatioita teosten äärellä. Willem Wilhelmus, performanssi: Flowing Over.

* Su 26.3. klo 14. alkaen Hanna Pajala: Miten teokset meitä liikuttavat. Yhteisöllinen ja vuorovaikutteinen tapahtuma teosten äärellä.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Näyttely on avoinna 17.–26.3. Villa Lill Kallvikissa (Juhannusruusunkuja 5, Aurinkolahti) ma–pe 12–18, la–su 12–17.

Lisätietoja Facebookissa: Villa Lill Kallvik ja Instagramissa: villalillkallvik