Terveysasemalle uniikki itsemittauspiste

Asiakas voi käydä ennen vastaanottoaikaansa mittaamassa Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksen uudella laitteella esimerkiksi verenpaineen, sykkeen, happisaturaation sekä kehon koostumuksen.

Asiakas voi käydä ennen vastaanottoaikaansa mittaamassa Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksen uudella laitteella esimerkiksi verenpaineen, sykkeen, happisaturaation sekä kehon koostumuksen.

Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa Kahvikuja 3:ssa otetaan huhtikuun alussa käyttöön uudenlainen MedicubeX Oy:n kehittämä itsemittauspiste. Asiakkaat voivat itse käydä ennen vastaanotolle tuloaan mittaamassa itsehoitokuutiossa verenpaineen, sykkeen, happisaturaation, lämmön, painon ja kehon koostumuksen. Lisäksi pisteellä voi mitata suppean EKG:n (sydänfilmin). Asiakas saa mittaustuloksista tulosteen. Mittaus kestää vain noin kymmenen minuuttia.

Itsemittaus on tarkoitettu ainakin aluksi potilaille, joilla on vastaanottoaika. Potilasta ohjataan erikseen käyttämään itsemittauspistettä. Kun mittaukset on tehty etukäteen, vastaanotolla jää enemmän aikaa muihin asioihin. 

– Tällaiset uudet innovaatiot ovat tervetulleita terveysasemille. Uskon, että asiakkaamme ovat valmiita ottamaan tällaisia palveluja käyttöön. Tämä on myös tapa tehostaa palveluamme, toteaa Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

MedicubeX Oy:n toimitusjohtajan Vili Kostamon mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen täysin itsenäisesti toimiva laite, jonka antamia tuloksia terveydenhuollon ammattilainen voi käyttää apuna arvioidessaan asiakkaan terveydentilaa.