Kesäkuussa ensi-iltaan Muuttolinnut

Kuva: Maie Mei, 2023

Vuosaaren Kesäteatterin kesän produktio ”Muuttolinnut” tarjoaa samaistumispintaa jokaiselle katsojalle. Tarina nostaa esiin eri ikäpolvien, aikakausien sekä maailmanpolitiikan haasteita. Raskaita aiheita käsitellään – kuten aina – mustan huumorin avulla. 

Villa Lill Kallvikissa esitettävän näytelmän taustalla oleva Yaseen Ghaleb saapui Irakista Suomeen pakolaisena vuonna 2015 ja kirjoitti romaanin ”15+”, jonka on suomentanut Jussi Seppälä. Kauniin ja kuvainnollisen tekstin keskiössä on maahanmuuttajan arkinen elämä ja tilanne Suomessa. Samalla näytelmä kertoo Hannusta ja raskaista talvisodan muistoista helsinkiläisessä vanhainkodissa. 

Maahanmuuttajan kirjoittama versio talvisodasta on jotakin aivan uutta, joka kiinnosti myös teatterintekijöitä Vuosaaressa. Ghaleb on kiitollinen kesäteatterille ja kokee, että hänen tekstinsä välittyy teatterin avulla monipuolisesti. Ohjaaja Kimmo Tähtivirran mukaan “näytelmän tarina päätti tulla luoduksi juuri nyt”, ja se on sisällöltään ajaton.

Muuttolinnut on näytelmä ihmisyydestä ja sen epäkohdista. Se herättää kyseenalaistamaan kaikkea ympärillämme tapahtuvaa. Esityspäivät pe 2.6., su 4.6., ti 6.6., to 8.6., su 11.6., ti 13.6., pe 16.6., la 17.6., su 18.6., ti 20.6. Lipun hinta on 20 €/hlö (18 € etukäteen ostettuna Holvi-kaupasta) tai sitova varaus tekstiviestillä 040 530 2436. 

Teksti: Anna Vuopala,  Nea Virtanen