Helsingin Shukokaille menestystä Uusimaa Cupissa

punaisessa vyössä Peetu Intke, hänen takanaan selin finaalissa Niklas Vuorenhela sinisessä ja kasvot kameraan Hussein Asaad punaisessa.

Punaisessa vyössä Peetu Intke, hänen takanaan selin finaalissa Niklas Vuorenhela sinisessä ja kasvot kameraan Hussein Asaad punaisessa.

Helsingin Shukokai osallistui lauantaina 13.5. Pasilan urheiluhallilla pidettyihin 8–15-vuotiaiden juniorien shukokai karaten Uudenmaan mestaruuskisoihin. Kisoissa oli mukana 170 kilpailijaa Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja Järvenpäästä 18 eri kategoriassa. Helsingin Shukokai toi kotiin Vuosaareen yhteensä 23 mitalisijaa, joista 5 oli kultaisia. Mitaleita tärkeämpää oli kuitenkin ilo ja innostus, joka paistoi lasten ja nuorten kasvoilta sekä olemuksesta heidän mittelöidessään taitojaan muiden kaupunkien junioreiden kanssa.

Erityisen hienoa oli seurata helsinkiläisten ensikertalaisten menestystä kisoissa. Pojissa Niklas Vuorenhela voitti 8–10-vuotiaiden nuorten keltaisten vöiden ottelusarjan Hussein Asaadin ollessa hopealla. Peetu Intke saavutti upeasti pronssia 11–13-vuotiaiden poikien keltaisesta siniseen -sarjassa. Saavutuksen arvoa nostaa se, että Peetu oli ensimmäisissä isommissa kisoissa ja hänellä on vasta keltainen vyö. Saman luokan raskaan sarjan mestariksi nousi Helsingin Abdullah Bourgi ja Tuomas Wilkinson taisteli pronssia. Samassa ikäluokassa ylemmissä vöissä Lucas Scott saavutti pronssia. 14–15-vuotiaiden poikien keltaisesta siniseen vyön mestaruuden toi Vuosaareen Aleksi Wilkinson ja pronssia tuli Aleksi Barberalle. Saman luokan ylempien vöiden sarjan pronssia ottelivat Jami Sjöström ja Otto Haapaniemi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Mitalistien kunniaksi pidettiin kotisalilla Vuosaaren Urheilutalolla mitalijuhlat. Kuvassa suurin osa mitalisteista sekä senseit Jarmo ja Juhani (oikealla).

Mitalistien kunniaksi pidettiin kotisalilla Vuosaaren Urheilutalolla mitalijuhlat maanantaina 15.5.. Kuvassa suurin osa mitalisteista sekä senseit Jarmo ja Juhani (oikealla).

14–15-vuotiaiden tyttöjen ylemmissä vöissä nähtiin Vuosaari-finaali, jonka voittajaksi selviytyi Zoia Shirobokova Jenni Baggen tullessa hopealle. Sarjassa pronssia toi Helsinkiin Salma Awed. 11–13-vuotiaiden tyttöjen keltaisesta siniseen -sarjassa pronssille taistelivat Helsingin Lana Ali-Rashid ja Olivia Haapaniemi. 8–10-vuotiaiden tyttöjen alemmissa vöissä pronssille pääsi Helsingin Ayah Bourgi.

Myös katassa mitaleita

Katassa 8–10-vuotiaiden keltaisen vyön sarjassa pronssia voitti Helsinkiin Severi Bürkland. Katassa 12–15-tyttöjen keltaisesta vihreään -sarjassa pronssia toivat kotiin Lana Ali-Rashid sekä Sanni-Helmi Vuorinen. Saman luokan ylemmissä vöissä mestaruuden voitti Helsingin Jenni Bagge ja prossia saavutti Zoia Shirobokova. 12–15-vuotiaiden poikien keltaisesta vihreään katan hopeaa taisteli Kasperi Kesti ja prossia Peetu Intke.

Helsingin Shukokain päävalmentaja Sensei Rajala (7. dan) oli erittäin tyytyväinen nuorten saavutuksiin.

– Nämä olivat monella tapaa upeat kisat, useat juniorit kisasivat ensimmäistä kertaa isommissa kisoissa ja suoriutuivat todella hienosti. Tunnelma oli kannustava ja innostunut, järjestelyt toimivat ja yleisö eli hienosti mukana. Vuosaareen tuotiin tuliaisina 18 kilpailusarjasta viisi mestaruuspokaalia! Rajala iloitsi.

Rajalan mukaan kisat antoivat hyvät lähtökohdat Nähdään pian! kohti heinäkuun MM-kilpailuja Etelä-Afrikan Kapkaupungissa ja syksyn junioreiden SM-kilpailuja Kotkassa.

– Vuosaaresta löytyy edelleen vahvaa mestariainesta, josta on hyvä hioa timantteja! Rajala totesi.