Kansallispukunäyttely Vuotalossa Folkdräkt – Hundra år av organiserat dräktarbete

Vuotalon (Mosaiikkitori 2) toisen kerroksen vitriinissä on esillä kansallispukunäyttely. Kyseessä on Brage-yhdistyksen Kansallispuku, sata vuotta järjestelmällistä kansallispukutyötä -näyttely.

Föreningen Brage perustettiin Helsingissä 1906 säilyttämään ja vaalimaan suomenruotsalaista kansankulttuuria, aluksi laulua ja tanssia, myöhemmin myös pukuja. Bragen pukutoimisto perustettiin 1907. Pukutoimistossa on ollut vuodesta 1991 lähtien näytteillä valikoituja kokonaisuuksia kokoelmasta. Brage hallinnoikin tärkeää aineellista ja aineetonta kulttuuriperintöä.  

Näyttely on esillä Vuotalon 2. kerroksessa 7.7. saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

2022 hade det förflutit 100 år sedan de finlandssvenska folkdräkterna började utformas genom organiserat dräktarbete inom Föreningen Brage. Jubileumsåret till ära sammanställde man på Brage en utställning om folkdräktsarbetets historia. Utställningen turnerade runtom i Svenskfinland ifjol, och nu är turen kommen till Nordhuset. 

Utställning i vitrinerna i Nordhusets andra våning under husets öppethållningstider t.o.m. 7.7. Fritt inträde.