Home&Found-kierrätysasuntofestivaali avaa ovia Pyhtäälle

Pyhtään tapahtumaviikonloppu järjestetään 17.–18.6. Vuosaaresta pääsee sinne ilmaisella bussikyydillä.

Pyhtään tapahtumaviikonloppu järjestetään 17.–18.6. Vuosaaresta pääsee sinne ilmaisella bussikyydillä.

Home&Found inspiroi maaseudulla asumiseen. Tule mukaan, kun citymaalaiset kohtaavat kierrätysasuntofestivaalilla Pyhtäällä lauantaina 17. ja sunnuntaina 18.6.2023. 

Home&Found-kierrätysasuntofestivaali Pyhtäällä avaa kiinnostavia näkökulmia maaseudulla elämiseen. Home&Found on uusi tapa tuoda yhteen maaseudulla sijaitsevan asunnon tai tontin myyntiä suunnittelevat ja sellaisen ostamista haaveilevat – kevyellä otteella, mukavassa ilmapiirissä. 

Pyhtää tarjoaa kierrätysasunnoista monia esimerkkejä. 1800-luvulta peräisin oleva savitalo on harvinaisuus asunnoksi. Lähes sata vuotta vanha kunnantalo elää uutta elämää Kulttuuritalona, josta on kehkeytynyt huippuartistien konserttipaikka. Stockforsin ruukin entiset rakennukset ovat muotoutuneet kulttuurin ja hyvinvoinnin luovaksi keskukseksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Katettu silta Pyhtään Kymijoella.

Katettu silta Pyhtään Kymijoella.

Vain tunnin ajomatkan päässä Vuosaaresta sijaitseva, reilun 5 000 asukkaan Pyhtää yhdistää maaseudun leppoisuuden kiinnostavalla tavalla monipuoliseen yrittelijäisyyteen. Suomen itäisimmässä kaksikielisessä kunnassa juhlitaan tänä vuonna esimerkiksi 125-vuotiaan Hirvikosken kyläkoulun taivalta. 30-oppilaan koulu on kylän sydän ja vireä paikka myös kerho- ja harrastetoimintaan.

Pyhtää on varteenotettava vaihtoehto asumiselle, sillä asuntojen ja tonttien hintataso on pääkaupunkia huomattavasti edullisempi.

– Samalla hinnalla kuin Vuosaaressa maksetaan yhdestä asuinneliöstä, Pyhtäältä voi saada keskimäärin kolme neliötä, huomioi tapahtuman tuottaja Marit Hohtokari. 

Vuosaaresta ilmainen bussikuljetus 

Patruunantalo sisältä.

Patruunantalo sisältä.

Home&Found sopii tositarkoituksella kotia etsiville sekä asumisesta, remontoinnista ja sisustamisesta kiinnostuneille nikkareille. Tapahtumaviikonloppuna 17.–18.6. Pyhtäällä voi kokea myös paljon muuta.

Koko viikonlopun tarjolla on Aeronautican tuulitunnelilentoa ja sisäsurffausta sekä Stockfors Villagen taide- ja  nostalgianäyttelyt ja Pakkausmuseon, Lintuhoitolan tai Patruunantalon tunnelmaa. Voi myös osallistua melontaretkeen Strukan suluille, pitkospuuvaellukseen Valk-
musan kansallispuistossa tai kukkiensidontatyöpajaan. Lapsille on tarjolla Hempyölin tallin eläinystäviä. 

Sunnuntaina 18.6. järjestetään vesibussiajelu reitillä Pyhtää–Kaunissaari–Kotka. Osa tapahtumista on maksullisia ja osa ilmaisia. Koko ohjelma on nähtävissä netissä www.homeandfound.fi

Festivaalitapahtumat on hajautettu niin, että kaikki voivat tutustua kohteisiin omassa rytmissään. Vuosaaresta on helppo tulla mukaan: ilmainen bussikuljetus Pyhtäälle lähtee Vuosaaren metroasemalta lauantaina 17.6. ja sunnuntaina 18.6. kello 9. Tilausbussi vaatii ennakkoilmoittautumisen, paikkoja on rajoitetusti. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: tuottaja Marit Hohtokari marit.hohtokari@hohtokari.fi ja p. +358 400 816 221, www.homeandfound.fi

Pyhtään silta. Kuva: Marit Hohtokari

Pyhtään silta. Kuva: Marit Hohtokari