Kartonkikilpailun voitto Vuosaareen!

Puistopolun peruskoulun 3A-luokka voitti pohjoismaisessa kartonkikilpailussa päävoiton eli 1 000 euroa. Kuvassa oppilaat juhlistamassa voittoa Punakiventien toimipisteen pihalla.

Puistopolun peruskoulun 3A-luokka voitti pohjoismaisessa kartonkikilpailussa päävoiton eli 1 000 euroa. Kuvassa oppilaat juhlistamassa voittoa Punakiventien toimipisteen pihalla.

Puistopolun peruskoulun 3A-luokka voitti pohjoismaisessa kartonkikilpailussa päävoiton eli 1 000 euroa. Kartonkikilpailuun on viime vuosina osallistunut noin 300 000 oppilasta ja esikoululaista. Lapset ovat oman tekemisen kautta edesauttaneet kierrättämisen lisäämistä. Nykyisin Suomessa kerätään joka toinen kartonkipakkaus kierrätystä varten.   

Kartonkikilpailu on suunnattu ala-asteen oppilaille. Tämän vuoden kilpailu päättyi 19.3.2023, ja se sisälsi kolme kilpailutehtävää, joissa oppilaille annettiin hauskoja ja opettavaisia tehtäviä ratkaistavaksi yhdessä luokkansa kanssa. Kartonkikilpailu on myös opettavainen ja inspiroiva alusta, jossa on ympäristöön, kestävään kehitykseen ja kierrätykseen liittyviä materiaaleja, videoita ja harjoituksia, joita voidaan yhtä lailla hyödyntää kilpailun ulkopuolella. 

3A-luokka teki mieleenpainuvan retken Heurekaan voittorahoilla ja syksyksi on koululle luvassa teatteriesitys. Kilpailuun osallistumisessa kierrätettiin kotona kartonkeja, tehtiin julisteita ja tölkkeihin uudet ohjeet. Lisäksi luokan poikaporukka teki itsenäisesti videon kierrätyksestä. Luokassa harjoiteltiin myös tölkkien litistämistä. Lisätietoja kilpailusta: www.kartonkikilpailu.fi 

Kartonkikierrätys kunniaan – kartonki ei ole jätettä vaan arvokas, hyödynnettävä raaka-aine. 

Kuva: Mikaela Arvidsson, Strobilus AB
Teksti: Pia Lahti ja Pertti Tossavainen