Venetsialaiset tauolla tänä vuonna

Aurinkolahden rantabulevardilla kävi kuhina, kun lauantaina 27.8.2022, kun Vuosaaren Venetsialaisia vietettiin viimeksi.

Aurinkolahden rantabulevardilla kävi kuhina, kun lauantaina 27.8.2022, kun Vuosaaren Venetsialaisia vietettiin viimeksi.

Moni on kysellyt, järjestetäänkö suuren yleisösuosion saaneita Venetsialaisia tänä vuonna Uutelassa ja Aurinkolahdessa.

– Kymmenen vuotta on järjestetty Venetsialaisia Vuosaaressa. Viime vuosi olikin huikea, ennätysmäärä kävijöitä oli tapahtumassa. Tapahtuma luokitellaan nyt suurtapahtumaksi, jolloin kaupungin määräykset edellyttävät suurmittaisen järjestyksen sekä liikenteenohjauksen koko alueelle Aurinkolahteen, sanoo Riina Dursun, Kahvila Kampelan yrittäjä ja tapahtuman puuhanainen.

Dursun kertoo, että tapahtuman ohjelman tuottaminen sekä alueen rakentaminen ovat olleet suuria taloudellisia panostuksia.

– Kustannuksiin tulevat lisäksi uudet, mittavat määräyksistä aiheutuvat lisäkulut. Tästä syystä kustannukset räjähtivät käsiin. Aiemmin olemme saaneet taloudellista tukea ainoastaan yhteistyökumppaneilta. Pienyrittäjän riski on kasvanut liian suureksi järjestää tämän kokoluokan ilmaistapahtumaa, Riina Dursun kertoo.

Mikä on Venetsialaisten tulevaisuus Vuosaaressa?

– Helsingin kaupunki on ollut neuvonantajana 2022 tapahtuman suunnittelussa ja saimme paljon hyviä vinkkejä tapahtuman järjestämiseen. Toivomme jatkossa entistä laajempaa yhteistyötä ja tukea kaupungilta, jotta voisimme järjestää vuonna 2024 jälleen Vuosaaren Venetsialaiset, Riina Dursun toteaa.

Perinteisen Visit Vuosaari Weekendin muuta monipuolista ohjelmaa koko perheelle järjestetään Vuosaaressa kuitenkin tänäkin vuonna lauantaina 26. ja sunnuntaina 27.8. Koko perheen ilmaisohjelmasta lisää tietoa tässä Vuosaari-lehden artikkelissa.