Uusia taloja Aurinkolahteen

Maustetehtaankadun–Vuotien–Gustav Pauligin kadun välisellä tontilla Aurinkolahdessa on aloitettiin elokuussa 2023 rakennustyöt metsänkaadolla. Paikalle nousee yhteensä neljä Lujatalon rakentamaa asuinkerrostaloa, joista korkein on 16-kerroksinen.

Asuntoja tulee yhteensä 197, joista 16-kerroksiseen Haso Pomeranssi -pistetaloon sijoittuu 79 asumisoikeusasuntoa. Loput 118 Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa tulevat Maustetehtaankatu 2:n kolmeen 8-kerroksiseen pistetaloon.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Havainnekuva Vuotien suunnasta. Havainnekuva: Lujatalot

Havainnekuva Vuotien suunnasta. Havainnekuva: Lujatalot

Hanke sisältää myös liiketilan (Alepa) sekä Hekalle traktorihallin ja toimisto- ja sosiaalitilat. Korttelin talot erottuvat ympäristöstään metallinhohtoisella julkisivulla. Hanke valmistuu kokonaan keväällä 2026.

(Juttua tarkennettu ja lisätty havainnekuva 14.9.2023.)