Toimiva yhteistyö on huipputärkeää!

Vuosaarelaisessa päivähoitoyksikössä Hippaheikki-Kajuutta-Myrskyluodossa vietettiin torstaina 31.8. jo kolmatta kertaa Sadonkorjuutapahtumaa yhdessä henkilökunnan ja perheiden kanssa. Tällä kertaa ohjelmassa oli hepparataa, porkkananheittoa, valokuvasuunnistusta, perinteisiä laululeikkejä sekä tietysti syksyn sadon maistelua. Yhdessä perheen kanssa liikkuminen onkin lapselle kaikkein mieluisinta.

Yksikössä on pitkät perinteet vanhempien kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Yhdessä on liikuttu, seikkailtu, retkeilty, koettu toiminnallisia juhlia sekä maisteltu vanhempien tuomia ruokia YK-päivän tapahtumassa. Vuosien saatossa on opittu, että ruoka ja liikunta on helppo tapa osallistaa kaikenlaisia perheitä ja samalla tuoda lähemmäksi erilaisia kieliä, tapoja ja kulttuureja.

Hippaheikki-Kajuutta-Myrskyluoto on liikuntapainotteinen yksikkö, jossa kiinnitetään paljon huomiota lasten motoristen taitojen kehittymiseen, liikuntamyönteiseen oppimisympäristöön sekä laadukkaisiin välineisiin. Vuosaaresta löytyy hienoja luontokohteita, rantoja, leikkipuistoja ja -kenttiä, jotka luovat upeat puitteet lasten seikkailulle, liikkumiselle sekä tutkimiselle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Lasten kanssa hyödynnetään jäähallia, Uutelan kotaa, urheilukenttiä, uimahallia, latuja sekä pyöräretkillä Vuosaaren laajaa sekä turvallista pyöräverkostoa. Metro laajentaa oppimisympäristöksi koko kaupungin. Vaikka liikunta on yksikön painopiste, päiväkodeissa toki myös esimerkiksi askarrellaan, lauletaan, taiteillaan ja leikitään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Liikunta käytetään pedagogisena välineenä etenkin eskarilaisilla, jotka oppivat uusia taitoja toiminnallisen oppimisen ja liikunnan kautta. Liikunta kehittää lasten motoristen taitojen lisäksi pettymyksen sietämistä, keskittymiskykyä, itsetuntoa sekä sosiaalisia taitoja. Yksikön eskarista on lähetetty liikkuvia lapsia Vuosaaren kouluihin jo 30 vuoden ajan.

Vuosaari on hyvä paikka elää, liikkua ja oppia!