Vuoniityn peruskoululaiset tenttasivat televisiossa presidenttiehdokkaita

Luokan edessä -televisio-ohjelma on pyörinyt Nelosella ja Ruudussa. Sitä kuvattiin Vuosaaressa.

Luokan edessä -televisio-ohjelma on pyörinyt Nelosella ja Ruudussa. Sitä kuvattiin Vuosaaressa.

Vuoniityn peruskoulun Heteniityntien toimipisteen päärakennuksessa kuvattiin marraskuun 2023 loppupuolella jälleen Luokan edessä -ohjelmaa, jonka jaksoja näytettiin maanantaisin 1.1.–22.1.2024 Nelosella. Sarjan jaksot voi katsoa myös Ruutu-suoratoistopalvelussa. Ohjelman toisella kaudella vuorossa olivat presidenttiehdokkaat Jutta Urpilainen, Pekka Haavisto, Li Andersson, Mika Aaltola, Alexander Stubb, Sari Essayah, Olli Rehn ja Jussi Halla-aho. Neljässä jaksossa oppilaat pääsivät tenttaamaan kahta presidenttiehdokasta per jakso.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kuvausharjoitukset käynnissä.

Kuvausharjoitukset käynnissä.

Luokan edessä tarjoaa kaikenikäisille katsojille mielenkiintoisen kurkistuksen tunnettujen poliitikkojen persoonaan, sillä lasten vilpittömyys riisuu poliitikot nopeasti asiallisista ja vakavista ulkokuoristaan ja tarjoaa mahdollisuuden nähdä heistä täysin uudenlaisia puolia. Tiukkojen kysymysten lisäksi luokassa testataan ehdokkaiden yleistietoa, kieliosaamista ja heittäytymiskykyäkin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Tässä kuvataan ohjelmaa varten kuvituskuvia välituntileikeistä.

Valmisteluja ja kuvauksia tehtiin parin viikon aikana samassa rakennuksessa, jossa myös ensimmäinen kausi kuvattiin. Päärakennus soveltui hyvin kuvauksiin, koska rakennus on käytännössä tyhjillään väistön takia.

Vuoniityn peruskoulun 4B-luokka pääsi jälleen osalliseksi ohjelmaan kahdella eri tavalla. Luokkamme oppilaat olivat mukana teknisessä harjoituksessa ensimmäisen varsinaisen kuvauspäivän aamuna vanhassa tutussa luokkatilassamme. Oppilaat mikitettiin ja he esittivät kysymyksiä, kuten varsinaisessa ohjelmassakin. Luokan opettaja pääsi näyttelemään harjoituksissa presidenttiehdokkaita.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Oppilaat pääsivät tutustumaan ja osallistumaan televisio-ohjelman kuvauksiin.

Oppilaat pääsivät tutustumaan ja osallistumaan televisio-ohjelman kuvauksiin.

Ohjelmaan tarvittiin lisäksi kuvituskuvia ja luokkamme osallistui koulun pihalla kuvitteellisiin välituntileikkeihin. Oppilaita kuvattiin leikkimässä lumessa, keinuissa, kiipeilytelineissä ja pelaamassa jalkapalloa. Oppilaat myös juoksivat koulun pihaa ristiin rastiin kameroiden käydessä ja ohjaajan ohjeita noudattaen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vuoniityn peruskoulun Heteniityntien toimipisteen päärakennus oli Luokan edessä -ohjelman kuvauspaikka nyt myös ohjelman toisella kaudella.

Vuoniityn peruskoulun Heteniityntien toimipisteen päärakennus oli Luokan edessä -ohjelman kuvauspaikka nyt myös ohjelman toisella kaudella.

Kokemus oli meille jo toinen saman ohjelman kuvauksiin liittyen ja oppilaat toimivat kuin ammattilaiset kameroiden edessä. Ohjelman varsinaisiin jaksoihin haettiin oppilaita luokassa tapahtuviin kuvauksiin, ja meidänkin koulustamme ja itse asiassa meidän luokaltamme tuli valituksia oppilaita ohjelmaan.

Luokan edessä -televisio-ohjelman jaksot voi käydä katsomassa osoitteessa www.ruutu.fi

Teksti ja kuvat: Petri Luiskari