Kirjaston keväässä musiikkia ja juhlittuja kirjailijoita

Kirjailija Maritta Lintunen. Kuva: Mika Wist / WSOY

Kirjailija Maritta Lintunen. Kuva: Mika Wist / WSOY

Vuosaaren kirjaston (Mosaiikkitori 2) kevätkauden ohjelmassa on muun muassa viime vuonna palkittujen kirjailijoiden vierailuja sekä musiikin riemua.

Tiistaina 13.2. kello 18 kirjailijavieraaksi saapuu Maritta Lintunen. Hänet tunnetaan novellin taitajana, mutta hänen tuotantoonsa kuuluu yhtä lailla myös runoja ja romaaneja.

Maritta Lintusen uusin romaani Sata auringonkiertoa (WSOY 2023) voitti vastikään Savonia-kirjallisuuspalkinnon. Teos kuvaa koskettavasti suurta yhteiskunnallista rakennemuutosta, kun 1970-luvulla kuihtuva maaseutu pakotti kymmenet tuhannet suomalaiset muuttamaan paremman elämän toivossa Ruotsiin.

Useat muutkin Lintusen teoksista ovat olleet ehdolla kirjallisuuspalkintoihin. Hänen runojaan ja novellejaan on ilmestynyt antologioissa ja kirjallisuuslehdissä useilla kielillä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kirjailija Iida Turpeinen.     Kuva: Susanna Kekkonen / S&S

Kirjailija Iida Turpeinen. Kuva: Susanna Kekkonen / S&S

Tiistaina 9.4. kello 18 vieraana puolestaan on Iida Turpeinen, joka voitti viime syksynä Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon esikoisromaanillaan Elolliset. Teos oli viime vuonna myös Finlandia-palkintoehdokkaana.

Iida Turpeinen on helsinkiläinen kirjallisuudentutkija, joka valmistelee väitöskirjaa luonnontieteiden ja kirjallisuuden risteymistä. Elolliset käsittelee lajikatoa yhden lajin, stellerinmerilehmän, näkökulmasta ja tempaa lukijan hengästyttävään seikkailuun läpi kolmen vuosisadan. Kirja on ollut jatkuvasti HelMet-kirjastojen varatuimpien teosten listalla, siitä on otettu jo useita painoksia ja sen käännösoikeudet on myyty 19 kielialueelle.

Molempia kirjailijoita haastattelee FM Jani Saxell. Kirjailijavierailut toteutetaan yhdessä Helsingin suomenkielisen työväenopiston kanssa.

Seniorit ja juniorit musisoivat

Viime syksynä suuren suosion saavuttaneet seniorien Perjantailaulut jatkuvat kirjastossa myös kevätkaudella. Viitenä perjantaina (16.2., 1.3., 15.3., 12.4. ja 26.4.) kello 12–13 kokoonnutaan laulamaan yhdessä osallistujien suosikkilauluja suomeksi ja ruotsiksi Opera Telluksen ammattilaulattajien johdolla.

Tiistaina 5.3. kello 18 lähtien saadaan puolestaan nauttia juniorimusisoinnista. Tuolloin kirjastossa konsertoi Itä-Helsingin musiikkiopiston kitaraorkesteri harmonikkasäestyksellä.

Lisää ohjelmaa on tulossa muun muassa Maagisella viikolla, jota vietetään 8.–14.4. koko HelMet-kirjastojen alueella. Lisätietoja tapahtumista löytyy kirjastotilasta, kirjaston verkkosivuilta helmet.fi ja kirjaston Facebook- ja Instagram-kanavilta. Kaikkiin kirjaston tapahtumiin on vapaa pääsy.