Epäilty sarjapetostelija sai rikoshyötyä noin 16 000 €

Helsingin poliisilaitos tiedotti maanantaina 26.2., että se epäilee 34-vuotiasta naista rikossarjasta, johon kuuluu 112 petosta. Epäillyt rikokset tapahtuivat 28. elokuuta–22. tammikuuta 2023.

Petossarjan selvittäminen alkoi, kun poliisi sai tutkintapyynnön lievästä nettipetoksesta syyskuussa 2023. Asianomistaja oli ostanut 250 eurolla tuotteita Facebookissa, eikä hän saanut myyjältä tuotteita tai rahoja takaisin.

– Pian poliisi alkoi saada lukuisia muita ilmoituksia epäillyistä petoksista, joissa myyjä oli käyttänyt eri nimiä. Tapauksissa toistui usein sama tilinumero, johon asianomistajat olivat maksaneet ostoksia. Teoissa kuitenkin käytettiin useita eri pankkitilejä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teppo Viljanen.

Tuotteiden joukossa oli muun muassa merkkivaatteita ja -laukkuja, koruja, kenkiä, sisustustekstiilejä ja -esineitä, huonekaluja sekä harrastusvälineitä. Asianomistajien maksamat summat vaihtelivat alle 100 eurosta lähes 900 euroon. Petostelijan epäillään saaneen rikoshyötyä noin 16 000 euroa.

Olemattomien tavaroiden myymiseen epäilty käytti Tori.fi:tä, Facebookin Marketplacea ja muita vastaavia myyntialustoja.

Epäilty on edelleen vangittuna. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.