Nyt voi äänestää OmaStadi-ehdotuksia

Lampaita laiduntamassa Skatan tilalla.

Lampaita laiduntamassa Skatan tilalla. Lampaiden laiduntaminen oli yksi edelliskierroksen toteutukseen mennyt OmaStadi-ehdotus.

OmaStadin meneillään olevalla kolmannella kierroksella ovat äänioikeutettuja kaikki Helsingissä asuvat 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat. He voivat äänestää OmaStadin verkkosivuilla ja Helsingin kaupungin toimipisteissä.

Tukea äänestämiseen on saatavilla kirjastoissa, palvelukeskuksissa, yhteisötaloissa sekä erilaisissa tapahtumissa. Eri puolilla kaupunkia järjestetään myös äänestyskahveja.

– On tehty valtavan paljon esivalmisteluja, jotta helsinkiläisten on sujuva äänestää. Esimerkiksi kouluissa on voitu äänestää Wilma- tai edu.hel.fi-tunnuksilla koulupäivän aikana, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Johanna Laisaari.

Koulut paitsi tukevat oppilaita äänestämisessä myös hyödyntävät opetuksessaan OmaStadia kaikkine vaiheineen.

OmaStadi vahvistaa helsinkiläisten yhteisöllisyyttä

Helsinkiläisten viime syksynä tekemiin ehdotuksiin voi tutustua OmaStadin verkkosivuilla. Äänestykseen edenneet ehdotukset on esitarkastettu ja niille on laskettu kustannusarviot.

– OmaStadi mahdollistaa myös kokeiluluonteiset, rohkeat ja innovatiiviset ehdotukset, kuten jo toteutuneet kutsuvenekokeilut. Monipuoliset ehdotukset ovat saaneet helsinkiläiset äänestämään niin verkossa kuin toimipisteissä, toteaa Helsingin kaakkoisen suurpiirin ja Vuosaaren peruspiirin stadiluotsi Johannes Jauhiainen.

Jokainen Helsingissä asuva 13-vuotias ja sitä vanhempi kaupunkilainen voi äänestää viittä haluamaansa ehdotusta.

– Uskon, että jokainen asukas löytää ainakin yhden ehdotuksen, joka hänen mielestään tekee kaupungista vielä paremman. Kaupunkilaiset ovat tehneet monipuolisesti hyvin erilaisia ehdotuksia, joihin kannattaa käydä tutustumassa ja äänestää suosikkejaan, osallisuuspäällikkö Johanna Sinkkonen sanoo.

OmaStadin äänestysaikaa on pidennetty maanantaihin 18.3. kello 23 saakka. Äänestysaikaa pidennettiin, koska äänestyssivustolle tunnistautumisessa saattoi esiintyä valtakunnallisessa väestötietojärjestelmässä tehtävien huoltotöiden takia hitautta tai ongelmia sunnuntaina 17.3. kello 6–15.15 välisenä aikana.

OmaStadi on Helsingin kaupungin tapa tehdä osallistuvaa budjetointia yhdessä asukkaiden kanssa. Helsinki käyttää OmaStadin meneillään olevalla kolmannella kierroksella 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ehdotusten toteuttamiseen.