Tekstiviestihuijaus pelottelee liikennerikkomuksilla

Saitko sinäkin tekstiviestin, joka pelottelee liikennerikkomuksen seurauksilla? Niitä on nyt paljon liikkeellä. Viestit ovat kuitenkin huijausta, eikä niihin tarvitse reagoida.

Viesteissä väitetään esimerkiksi että ”autosi havaittiin osallistuneen liian aggressiiviseen ajoon” tai ”ajoneuvollasi on ajettu joitakin rikkomuksia”. Tekstiviestit tulevat kotimaisista mobiilinumeroista ja niissä oleva linkki johtaa pankkitunnuksia kalastelevalle tunnistautumissivulle. Linkin osoitteessa on jokin suomen kieltä muistuttava sana, kuten ”yksityiiskohtiin.com”. Jos epäilet syöttäneesi pankkitunnukset huijaussivulle, ota välittömästi yhteyttä omaan pankkiisi. Sen jälkeen voit tehdä rikosilmoituksen poliisille.

– Rikolliset kalastelevat pankkitunnuksia lähettämällä tuhatmäärin tekstiviestejä, joissa säikytellään ihmisiä muka liikennesakoilla. Pelkkä linkin klikkaaminen ei ole vaarallista, mutta älä yritä tunnistautua pankkitunnuksilla linkin takana olevalle huijaussivulle, muistuttaa Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Juha Tretjakov.

Poliisi ei lähetä sakkoja eikä liikennevirhemaksuja tekstiviestillä eikä sähköpostilla. Poliisin määräämät liikennevirhemaksut lähetetään suomi.fi-verkkopalveluun tai postitse kotiosoitteeseen.