Sofia tuplasi hotellikapasiteettinsa

Asiakkuuspäällikkö Inna Tölli esittelee Sofian uutta, keittiöllistä hotellihuonetta.

Asiakkuuspäällikkö Inna Tölli esittelee Sofian uutta, keittiöllistä hotellihuonetta.

Kallahdenniemessä sijaitsevan Kulttuurikeskus Sofian kokoushotelli tuplasi vuodenvaihteessa huonemääränsä, kun päärakennukseen valmistui 25 tyylikästä huonetta. Vanhalta puolelta löytyy niin ikään 25 erilaista huonetta.

25 uutta huonetta

Huoneet ja käytävät ovat vaaleita ja valoisia ja huoneiden ilmettä on piristetty erivärisin, laadukkain tekstiilein. Kävijöiden silmäniloksi käytävillä  ja huoneissa on runsaasti taidetta.

Uudet hotellihuoneet on tehty entisten edustustilojen ja gallerian paikalle kahteen kerrokseen. Käytössä on nyt myös hissi.

– Uusia huoneita on kaikkiaan 25, joista neljässä on myös keittiö. Pienemmät huoneet sopivat yhdelle tai kahdelle hengelle ja suuremmat jopa neljälle hengelle, Sofian asiakkuuspäällikkö Inna Tölli sanoo.

Huoneisiin saa myös lisävuoteita, ja niistä on näköala joko metsän tai puistopihan puolelle.

– Huoneiden hinnat vaihtelevat noin 100 euron molemmin puolin sesongista riippuen, ja yöpymiseen kuuluu myös aamiainen, Tölli kertoo.

Myös uusia kokoustiloja

Osa uusista huoneista on rakennettu entisen gallerian paikalle, galleria on puolestaan siirtynyt alakertaan. Galleriaksi muutettu tila tunnettiin Osuuspankkiopiston aikoina Hippo-klubina tai yökerhona.

Hotellilaajennuksen myötä Sofiaan saatiin myös neljä erilaista ja erikokoista kokoustilaa. Sofian auditorio sopii puolestaan vaikka isojen konferenssien järjestämiseen.

Hotellin vanhalta puolelta lähempänä merta olevasta rakennuksesta löytyy edelleen 25 lähinnä kahden hengen huonetta, joista osaa yhdistelemällä voidaan tehdä soluhuoneistoja suuremmallekin yöpyjäryhmälle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Hotellin uudet huoneet ovat valmistuneet kahteen kerrokseen kuvan keskellä olevaan osaan.

Hotellin uudet huoneet ovat valmistuneet kahteen kerrokseen kuvan keskellä olevaan osaan.

Kulttuurikeskus Sofian Xenia-ravintola on avoinna tilauksesta. Ravintolaan on rakennettu lasisin väliseinin ja verhoin uusi kabinettitila, jossa voi viettää vaikka perhejuhlia.

– Meillä järjestetään paljon erilaisia seminaareja ja kokouksia, joihin osallistujat yöpyvät usein hotellissa. Yllättävää kyllä, meillä käy myös vuosaarelaisia, jotka haluavat viettää ”minilomaa” Kallahdenniemen upeissa maisemissa, ihan kodin lähellä, Tölli toteaa.

Sofian pihaan pääsee kätevästi esimerkiksi palvelulinjan bussilla 816 eikä kävellenkään matka Vuosaaren metroasemilta tai bussipysäkeiltä ole mahdoton. Vantaan lentokentälle ja Helsingin keskustaan on vain 20 minuutin matka. Sofian valtteja ovat ehdottomasti rauha ja hotellin sijainti meren äärellä, keskellä upeinta helsinkiläisluontoa ja -maisemaa.