Marjaniemen ja Vuosaaren VPK:n avoimet ovet houkuttelivat satoja vierailijoita

Ambulanssi, paloauto ja tehtäväpisteet kiinnostivat varsinkin lapsia. Kävijöitä oli noin 500.

Ambulanssi, paloauto ja tehtäväpisteet kiinnostivat varsinkin lapsia. Kävijöitä oli noin 500.

Aurinkoinen sää loi täydelliset puitteet Marjaniemen ja Vuosaaren VPK:n yhdessä järjestämään Päivä paloasemalla -tapahtumaan, joka keräsi paikalle noin 500 innokasta vierailijaa lauantaina 4.5. Tunnelma oli katossa, kun perheet, naapuruston asukkaat ja muut kiinnostuneet saapuivat tutustumaan paloaseman toimintaan ja henkilökuntaan.

Lapset pääsivät kokeilemaan paloautojen istuimia palomiehen varusteita, kun taas aikuiset saivat tutustua paloaseman kalustoon ja tekniikkaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Paikalla saattoi harjoitella myös sammuttimen käyttöä.

Paikalla saattoi harjoitella myös sammuttimen käyttöä.

– Tämä tapahtuma on loistava tilaisuus lisätä yleisön tietoisuutta pelastusalan vapaaehtoistyöstä ja samalla tarjota hauskaa ja opettavaista tekemistä koko perheelle, tapahtuman järjestäjä ja Vuosaaren VPK:n päällikkö Jussi Sahlberg kertoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Nukella pääsi harjoittelemaan elvytystä.

Nukella pääsi harjoittelemaan elvytystä.

Tapahtumassa oli myös esillä erilaisia turvallisuusaiheisia tietoiskuja ja harjoituksia, jotka antoivat vierailijoille arvokasta tietoa kodin paloturvallisuudesta sekä esimerkiksi 72 tunnin kotivarasta. Lisäksi paikalla oli mahdollisuus keskustella vapaaehtoisten kanssa heidän harrastuksesta ja kysyä asioista, jotka askarruttavat ihmisiä paloturvallisuuteen liittyen.

– Päivä paloasemalla on meille erityisen tärkeä tapahtuma, koska se mahdollistaa yhteisön ja paloaseman välisten suhteiden vahvistamisen sekä antaa meille tilaisuuden rekrytoida uusia henkilöitä mukaan, Sahlberg jatkoi.