Suosittu riparisaari aukesi matkailijoille

Kivisaaren päärakennus Merilinna on Eliel Saarisen 1918 suunnittelema. Saari toimi vuoteen 2023 saakka suosittuna rippikouluna.

Kivisaaren päärakennus Merilinna on Eliel Saarisen 1918 suunnittelema. Saari toimi vuoteen 2023 saakka suosittuna rippikouluna.

Vuosaaren edustalla sijaitseva Kivisaari aukesi kesäkuun lopulla kaikkien matkailijoiden käyttöön. Saari on lukemattomille vuosaarelaisille tuttu paikka, sillä se toimi vuoteen 2023 saakka Vuosaaren seurakunnankin käyttämänä suosittuna rippikoulusaarena. Seurakuntayhtymä on nyt vuokrannut saaren FRS Finland Oy:lle. Yritys tunnetaan suurena Helsingin vesibussitoimijana sekä viime vuoteen saakka muun muassa Isosaaren linnakesaaren matkailuyrittäjänä.

– Kun meille tarjoutui mahdollisuus avata uusi, uniikki ja upea kohde, tartuimme siihen empimättä, toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg sanoi.

– Saaressa on kaikki mielenkiintoisen matkailukohteen elementit: upea luonto, mielenkiintoinen historia, majoitustilat, ravintolapalvelut ja hieno arkkitehtuuri. Mitään vastaavaa Helsingin saaristossa ei ole tarjolla.

Eliel Saarinen piirsi Merilinnan

Kivisaaren huvilarakennuksen eli Merilinnan rakennutti K. E. ”Kalle” Kontro vuonna 1918. Kontro ei säästellyt rakennusprojektissa: päärakennuksen piirsi arkkitehti Eliel Saarinen. Merilinna onkin tyylipuhdasta jugendia. Saaressa on Merilinnan lisäksi myös muita majoitusrakennuksia, sauna, kaksi laituria, grillipaikka sekä urheilukenttä vaikkapa lentopalloiluun. Kontro piti viereisessä Karhusaaressa myös karhunpentuja ja rakennutti sinne jopa kävelysillan. Myös Karhusaari avautui nyt yleisölle.

Kivisaaaren ravintoloitsijana aloitti tunnettu Theron Group, joka pyörittää monia lounasravintoloita ja saarikohteita Helsingissä.

– Olemme erittäin innoissamme tästä mahdollisuudesta. Hyvin harvoin tulee vastaan mitään näin upeaa kohdetta. On kunnia olla mukana avaamassa Merilinna yleisölle, hyvin harvoin tulee vastaan mitään näin täydellistä kokonaisuutta, iloitsi Theron Groupin toimitusjohtaja Tero Blom.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kivisaaresta pääsee siltaa pitkin Karhusaareen.

Kivisaaresta pääsee siltaa pitkin Karhusaareen.

– Toivotamme tervetulleiksi niin reittiliikenteen matkustajat kuin yksityistilaisuuksia suunnittelevat. Tässä on tilaisuuksille poikkeuksellisen hieno kohde. Tulemme panostamaan myös laadukkaisiin yritystapahtumiin, Blom jatkoi.

– Vanhojen höyrylaivareittien varrella ei ole montaakaan yleisölle avointa saarta, ja hyvin harvoin pääsee kurkistamaan niin upeaan arkkitehtoniseen kokonaisuuteen kuin Eliel Saarisen piirtämään Merilinnaan. Nyt puhutaan sellaisesta menneen maailman charmista että oksat pois, Ståhlberg latasi.

Kivisaareen pääsee vesibussilla

Kivisaareen pääsee osana Helsingin itäistä saaristoreittiä joko Kalasatamasta, Laajasalosta tai Vuosaaresta. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.frs-finland.fi