Viipurin Urheilijoissa pääsee sukeltamaan yleisurheilun maailmaan Itä-Helsingissä

Viipurin Urheilijat (VU) on vuonna 1918 Viipurissa perustettu yleisurheiluun erikoistunut perinteikäs seura, jonka nykyinen kotipaikka on Helsinki. VU on Suomen Urheiluliiton ja Helsingin Seudun Yleisurheilun jäsenseura.

Viipurin Urheilijat on yksi Suomen menestyneimpiä yleisurheiluseuroja. Kalevan maljan se on voittanut seitsemän kertaa. Seuran urheilijat ovat voittaneet yli 300 Suomen mestaruutta ja sijoittuneet Suomen mestaruuskilpailuissa kolmen parhaan joukkoon yli tuhat kertaa.

– Olimme koko Suomen kattavassa Nuorisotoimintakilpailussa sijalla yhdeksän vuonna 2023, ja tänä vuonna olemme myös kymmenen parhaan nuorisoseuran joukossa, Viipurin Urheilijoiden päävalmentaja Sanna Saarman kertoo.

Seuran tärkeimmät nykyiset toimintamuodot ovat lasten ja aikuisten kilpaurheilu, liikunnallisen elämäntavan tukeminen ja massatapahtumien, kuten Pääkaupunkijuoksun, järjestäminen. VU:lle on myönnetty Olympiakomitean ja lajiliiton (Suomen Urheiluliitto) Tähtiseura-tunnus merkiksi laadukkaasta seuratoiminnasta.

Kesäisin seura harjoittelee Vuosaaressa Heteniityn yleisurheilukentällä ja talvikaudella Myllypuron Liikuntamyllyssä sekä Eläintarhan urheilukentän putkessa.

– Viipurin Urheilijoiden tulevan kauden ilmoittautuminen on nyt avoinna. Urheilukouluryhmiä on 5-vuotiaasta 22-vuotiaisiin sekä aikuisten urheilukoulu. Näin ollen vanhemmat voivat harjoitella samaan aikaan lasten kanssa, Saarman luettelee.

Myllypuron Liikuntamyllyssä harjoitukset pidetään 8.10. alkaen tiistaisin kello 18–19.30 ja lauantaisin kello 12.30–14 Lisäharjoituskerta on perjantaisin kello 18–19.30. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen hallikaudelle tehdään nettiosoitteessa viipurinurheilijat.fi. Harjoitusmaksuun sisältyy automaattisesti 30 euron jäsenmaksu.