
Viihtyisästi sisustettu nepalilainen ravintola Basecamp sijaitsee Kauppakeskus Columbuksen keskusaukion vieressä. Kuvassa ravintoloitsija Jyoti Prakash Kharel.
Heinäkuussa 2025 avautui Kauppakeskus Columbuksen keskusaukion viereen perinteinen nepalilainen ravintola Basecamp.
– Nepali voidaan jakaa kolmeen alueeseen. Tämä meidän keittiön ruokamaailma on keskinepalilainen, joka on saanut vaikutteita niin Intiasta kuin Kiinastakin, ravintoloitsija Jyoti Prakash Kharel kuvailee.
Kharel kutsuttiin Suomeen ravintolatöihin vuonna 1999, ja hän oli perustamassa nepalilaiseen ruokaan erikoistunutta Basecamp-ketjua.
– Nepalilaisilta ravintoloilta puuttui tavallaan brändäys. Halusimme taata asiakkaillemme varmuuden laadusta. Suomessa nepalilainen ruoka on saanut paikallisia sävyjä. Toisin kuin täällä, esimerkiksi maito ja kerma eivät kuulu alunperin nepalilaiseen keittiöön, Kharel kertoo.
– Aluksi oli haastavaa saada raaka-aineita, mutta nyt melkein kaikki raaka-aineet saadaan Suomesta. Se mitä ei löydy, tuodaan muualta.
Basecamp tarjoaa arkisin lounasta kello 10.30–15. Lounaalla salaatin ja lisukkeet saa noutopöydästä ja pääruoka sekä lämmin naanleipä tuodaan pöytään suoraan keittiöstä. À la carte -annoksia saa koko päivän, myös lounasaikaan ja viikonloppuisin. Tarjolla on liha-, kasvis-, äyriäis- ja vegaaniruokia.
– Lanseerasimme juuri oman Timur 8848 -oluen, joka on valmistettu nepalilaisilla mausteilla. Se valmistetaan Takatalo & Tompurin panimolla Virolahdella, ja sitä saa pian myös kaupoista, Kharel sanoo.
Basecampin annoksia saa niin mietoina kuin tulisempinakin.
– Suomalainen maku suosii mietoja ruokia. Nuoret ovat ehkä ennakkoluulottomampia ja kokeilunhaluisempia kuin vanhemmat. Tervetuloa maistamaan! Kharel toivottaa.