Vuosaaren metroaseman hissit peruskorjataan

Vuosaaren metroaseman hissi.

Vuosaaren metroaseman hissi.

Vuosaaren metroaseman hissit peruskorjataan aseman toimivuuden parantamiseksi. Työt aloitetaan lokakuun lopussa viikolla 44, ja urakka valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2019 alkupuolella, arviolta viikolla 9. Hissit peruskorjataan siten, että asemalla on muita hissejä käytössä.

Hissit peruskorjataan kahdessa erässä. Viikon 44 alussa aloitetaan Columbuksen kauppakeskuksen puoleisen pään lippuhallin hissin sekä Ulappasillan hissin peruskorjaus. Lippuhallin toinen hissi on käytettävissä remontin ajan, mutta Ulappasillan puolella hissi ei toimi lokakuun lopusta arviolta vuoden loppuun. Helpoiten kulku onnistuu Tyynylaavantien hissillä. Ulappasillan puoleiseen oveen kiinnitetään remontin alkaessa kartta, joka opastaa Tyynylaavantien hissille, josta on kulku metroasemalle.

Peruskorjauksen toinen osa alkaa ensi vuoden puolella viikolla yksi (1), jolloin aloitetaan toisen Columbuksen kauppakeskuksen puoleisen lippuhallin hissin, lippuhallista Tyynylaavantielle kulkevan hissin (B-uloskäynti) sekä Mosaiikkitorin parkkihallin hissin peruskorjaus. Peruskorjauksen aikana lippuhallin toinen hissi on käytettävissä, mutta Tyynylaavantielle laskeutuva hissi on pois käytöstä arviolta helmikuun loppuun asti, jolloin kannattaa käyttää Ulappasillan puoleista hissiä. Tyynylaavantielle hissin oveen kiinnitetään remontin alkaessa kartta, joka opastaa Ulappasillan puoleiselle hissille, josta on kulku metroasemalle.

Mosaiikkitorin parkkihallin hissi on remontissa myös arviolta helmikuun 2019 loppuun asti. Liikuntarajoitteisten ja lastenvaunujen kanssa kulkevien kannattaa tuolloin käyttää Columbuksen kauppakeskuksen parkkihallia, josta on esteetön kulku. Mosaiikkitorin parkkihallista pääsee katutasolle Vuotaloon johtavilla hisseillä, mutta kulku hisseille on hankala painavien ovien vuoksi.

HKL pahoittelee matkustajille työstä aiheutuvaa haittaa.